Új generáció napja Gemencen – 2017.05.13

Új Generáció Napja címmel családi rendezvény keretében ünnepelte meg a Gemenc Zrt., hogy az elmúlt három évben 31 gyermek született az erdőgazdaság munkavállalóinak családjaiban

Csonka Tibor vezérigazgató Gemenc Zrt. -Új Generáció Napja

A Társaság fontosnak tartja, hogy olyan munkakörülményeket biztosítson a munkavállalói számára, amelyek hosszú távon garantálják a megfelelő munkalégkört, a biztonságot és a megélhetést.

Új Generáció Napja - Gemenc Zrt.1

Kiemelten fontos a Gemenc Zrt. számára, hogy női munkavállalói a gyermekvállalás során is biztonságban érezzék magukat, tudják, hogy az erdőgazdaság a szülést követően is visszavárja őket, segít a visszailleszkedésben, megértő módon támogatja a váratlan szülői feladatok ellátását is. Mindezeknek is köszönhetően az elmúlt 3 évben 31 gyermek született a munkavállalók családjaiban. Ezt az örömteli tényt ünnepelte meg a Gemenc Zrt. Az egész napos rendezvény legfontosabb pillanata a már tavasszal elültetett és gyökeret eresztett facsemeték örökbefogadása volt. Minden gyermek egy-egy saját facsemetét kapott.

Új Generáció Napja - Gemenc Zrt.2

A Gemenc Zrt. számára a társadalmi felelősségvállalás ezen a területen sem újdonság, hiszen 2009-ben elindította a „Minden születendő gyermeknek ültessünk egy fát” – akciót, amely során 17 megye 114 települése csatlakozott a mozgalomhoz. Összesen 17 ezer facsemetét ültettek el eddig az erdőgazdaság adományából. A nyolc éve útjára indított faültetési mozgalom legfőbb célja, hogy a felnövendő nemzedék érzelmileg is jobban kötődjön a fához, erdőhöz, ezáltal természeti környezetünk védelméhez. Fontos célként jelenik meg az is, hogy a gyermekek nemzettudata, lokálpatriotizmusuk, szülőhelyük megbecsülése, szeretete erősödjön.

Új Generáció Napja - Gemenc Zrt.4

A Gemenc Zrt. mozgalmával a kedvezőtlen klímaváltozás hatásának mérséklésére is felhívja a figyelmet.

Forrás, fotók: gemenczrt.hu

Új Generáció Napja - Gemenc Zrt.5