Ajánló – HAZAI ERDÉSZ – 2017.04.22– szombat 17:00 óra – ECHO-TV

Áder János köztársasági elnök meglátogatta a Pilisi Parkerdő Zrt. Budakeszi Tündérkertjét / Indulhat a Vándortábor 2017! / Víz Világnapi túra a Bakonyban

Still0414_00001Áder János köztársasági elnök meglátogatta a Pilisi Parkerdő Zrt. Budakeszi Tündérkertjét

Már javában zajlik a gyümölcsfák szaporítását biztosító gyümölcsoltási szezon, mely apropóján április 4-én Áder János köztársasági elnök is kilátogatott a Budakeszi Tündérkertbe, ahol közelebbről is megismerkedett az ott „megőrzött” gyümölcsfákkal, és a gyümölcsöskertben folyó munkálatokkal.
Az eseményen szakmai előadásokkal és bemutatókkal, a hazai őshonos gyümölcsfák megőrzésének fontosságára, a biológiai sokféleségre és az agrobiodiverzitásra hívták fel a figyelmet a szakemberek. A köztársasági elnök a program során a magyar erdészek tavaly 150 éves szakmai civil szervezete, az Országos Erdészeti Egyesület szakkönyvtárát is meglátogatta.

 

Still0414_00003Indulhat a Vándortábor 2017!

Vándortábor 2017 címmel tartott sajtótájékoztatót március 29-én a magyar kormány, a Magyar Kajak-Kenu Szövetség, az Országos Erdészeti Egyesület és a Testnevelési Egyetem. A most induló programnak köszönhetően Magyarország kormánya kiemelten támogatja a diákok vízi és erdei nyári vándortáboroztatását.
Schmidt Gábor, a Magyar Kajak-Kenu Szövetség elnöke azt hangsúlyozta, fontos, hogy a két szervezet erősíti egymást ebben a társadalmi szerepvállalásban: „Jó dolog, hogy van átjárás a két táborozási lehetőség között, és az egyik erősíti a másikat. Mindannyiunk nevében mondhatom, olyan élményt szeretnénk adni, ami egy életre szól. A gyerekek dönthetnek a szabadidejük eltöltéséről, akár most, akár később, szülőkként vagy nagyszülőkként, és fontosnak tartjuk, hogy a szabad levegőt, a vizet, az erdőt válasszák. Főként egy olyan országban, ahol ennyi természeti kinccsel élünk együtt.”

Still0414_00005Víz Világnapi túra a Bakonyban

A Víz világnap 2017 programsorozat keretében a HATESZ Egyesület túrát szervezett a Víz Világnapja “Gyalogolj a vízért” program keretében.
A túra alkalmával ellátogattunk a Tiszta-víz forráshoz, a Bakony legnagyobb forrásához. A Parésbörc magaslatáról három égtáj felé megtekintettük a Séd-, Gella- és Torna-patakok vízgyűjtőjét, ahol közel 100 forrás található. Vadregényes patakvölgyekben, szurdokokban követtük a víz útját.

Műsorunkat 2017. április 22-én, szombaton 17:00 órakor láthatják Nézőink a HAZAI ERDÉSZ TV Magazinban, az ECHO TV csatornán!