Ajánló – HAZAI ERDÉSZ – 2017.03.25 – szombat 17:00 óra – ECHO-TV

Az Erdők Világnapja a Földművelésügyi Minisztériumban / “Fedezd fel az örökséged!” vetélkedő díjkiosztó ünnepsége / Finn erdészeti gépbemutató Szombathelyen

fm nepitanc

Az Erdők Világnapja a Földművelésügyi Minisztériumban

Az Erdők Világnapja alkalmából kitüntetési ünnepséget rendeztek március 21-én a Földművelésügyi Minisztériumban. Dr. Fazekas Sándor miniszter és Dr. Bitay Márton államtitkár Pro Silva Hungariae Díjakat, és Miniszteri Elismerő okleveleket adtak át a Darányi Ignác teremben. Az idei rendezvényen Reviczky Gábor Kossuth díjas színművészt is kitüntették az erdészeti témában végzett munkájáért. A március 21-i rendezvényen levetítették a FAO 2017-es kisfilmjét, amelynek magyar nyelvű változatát a HAZAI ERDÉSZ stábja készítette el.

 

3_OEE
“Fedezd fel az örökséged!” vetélkedő díjkiosztó ünnepsége

Az Országos Erdészeti Egyesület által, a Földművelésügyi Minisztérium támogatásával szervezett „Fedezd fel az örökséged!” erdőismereti vetélkedőre az ország minden szegletéből 176 csapat, összesen több mint 500 középiskolás diák jelentkezett.
A négy hónapon, hat elméleti és egy terepi fordulón keresztül zajló vetélkedő elsődleges célja az volt, hogy közelebb hozza a magyar fiatalokhoz az erdőket és az erdészek munkáját, a természet szeretetét és a gyakorlati környezettudatosságot.
A szervezők ezért is döntöttek úgy, hogy nem csak tárgyi nyereményekkel, hanem értékes szellemi tőkével, a fenntartható jövőt szolgáló örökerdő-gazdálkodás mélyebb megismertetésével is megajándékozzák a nyertes csapatokat.

4_Finn erdészeti gépbemutató
Finn erdészeti gépbemutató Szombathelyen

A Földművelésügyi Minisztérium és Finnország Nagykövetsége közös szervezésében a Szombathelyi Erdészeti Zrt. területén március 9-én erdészeti gépbemutatót tartottak.
Ugron Ákos Gábor kiemelte, hogy Magyarország Kormányának sikeres foglalkoztatási programja a korábban magas létszámot foglalkoztató erdészeti szakmunkák területén is érezhető hatású. A csökkenő fizikai létszám és az erdővel szemben támasztott összetett (ökológiai, ökonómiai) igények kielégítéshez műszaki fejlesztések végrehajtásának szükségessége merült fel.
Kifejtette, hogy a tavalyi év során, a Finnországban tett tanulmányút tapasztalatainak hatására, nagy örömmel vette a finn szakemberek megkeresését, melyben a világ élvonalába tartozó finn erdőgazdálkodási gépek magyarországi bemutatására tett javaslatot. A sok tekintetben kiforrottnak mondható technológiák reális alternatívát nyújthatnak a hazai erdőgazdálkodás fejlesztésére.

Műsorunkat 2017. március 25-én, szombaton 17:00 órakor láthatják Nézőink a HAZAI ERDÉSZ TV Magazinban, az ECHO TV csatornán!