Ajánló – HAZAI VADÁSZ – 2017. március 18-i adás

Március 15-i Ünnepi megemlékezés a Nyíri-erdőben / Kiss B. Zoltánnal a Vásárosnaményi Vadászati Múzeumban / Újra indul a szalonka monitoring – I. rész / VADÁSZTEA Percek Iványi Tamással

1_KEFAG

Március 15-i Ünnepi megemlékezés a Nyíri-erdőben

A KEFAG Zrt. és a Szabadságharc 1848-1849 Alapítvány Nemzeti Ünnepünk tiszteletére március 15-én ünnepi megemlékezést tartott a Nyíri-erdőben. A rendezvényen beszédet mondott többek között Sulyok Ferenc vezérigazgató és Kis Miklós Zsolt államtitkár is. Az érdeklődők a puskaropogástól és ágyúdörgéstől hangos, látványos “Élő történelem” című lovasbemutatót, valamint tánchagyományokat is megtekinthettek.

2_Vásárosnaményi Múzeum

Kiss B. Zoltánnal a Vásárosnaményi Vadászati Múzeumban

Bár még közel négy év távolságban van a 2021-es Vadászati Világkiállítás, mégis egyre többször kerül szóba, szervezése pedig alapos munkával, gőzerővel folyik. Az idei FEHOVA Kiállítás és Vásár ünnepélyes megnyitóján Dr. Semjén Zsolt, az OMVV elnöke megnyitó beszédében jelentős részben foglalkozott ezzel a témával, megemlítve a Keszthelyi, a Hatvani és a Vásárosnaményi Vadászati Múzeumok kiemelt szerepét. Erről és a jövőbéli tervekről beszélgettünk Kiss B. Zoltánnal, a Felső – Tiszavidéki Vadgazdák Szövetségének elnökével.

Still0312_00008

Újra indul a szalonka monitoring program – I. rész

Ismerjük meg az erdei szalonkát filmünk első részében! Ebben segít Dr. Szemethy László és munkatársa, Schally Gergely. A világon egyedülálló, az erdei szalonka tavaszi vonulását vizsgáló kutatás, amely az Országos Magyar Vadászati Védegylet (OMVV) kezdeményezésére indult 2009-ben, ezúttal négy évre (2017-2020) hirdeti meg a vadászatra jogosultak érdek képviseleti szervezete. A programhoz csatlakozhat bármelyik bejegyzett vadászatra jogosult szervezet, a részvételről szóló megállapodást az OMVV illetékes Területi Szervezeteivel köthetik meg.

Still0312_00010

VADÁSZTEA Percek Iványi Tamással

A fenntartható vadászat társadalmi elfogadtatásának népszerűsítéséhez nem kell feltétlenül vadásznak lenni. Az is lehet elkötelezett szószólója, aki megismeri a vadászati kultúra értékeit és ezért cselekvésre szánja el magát. Egy vadászfestmény kiállítás és vadászkönyv bemutató együttes rendezvényéről beszélgettünk VADÁSZTEA Percek kisfilmünkben Iványi Tamással, a Vásárosnaményi Művelődési Központ igazgatójával.

Műsorunkat március 18-án, szombaton 17:00 órakor láthatják Nézőink a HAZAI VADÁSZ TV Magazinban, az ECHO TV csatornán!