Töretlen az érdeklődés a szociális tűzifa iránt Somogyban – A SEFAG Zrt. befejezte a program teljesítését – 2017.02.20

 

tf-6

tf-1

Évről-évre nagy az érdeklődés a Belügyminisztérium által 2011-ben útjára indított szociális tűzifa program iránt. A 2016-2017. időszakra meghirdetett programban a SEFAG Zrt. 248 településsel vette fel a kapcsolatot, s közülük 180 önkormányzat nyilatkozott arról, hogy a kaposvári székhelyű társaságtól kéri a program számára a faanyag biztosítását, összességében 10681,5 m3 mennyiségben. A kiszállítások, átadások az egyeztetéseknek megfelelően, határidőre és zökkenőmentesen megtörténtek.

tf-5A somogyi erdőgazdaság minden évben kiemelten készül a program végrehajtására. Ennek megfelelően szociális tűzifa program számára kizárólag kemény tűzifát biztosít. Tekintettel van a cég arra is, hogy a kiosztott tűzifa azonnal hasznosítható legyen a rászorulók számára, tehát csak száraz faanyag kerül a programban kiszállításra.

tf-7

tf-3

tf-4

Tájékoztatásul közli a társaság, hogy a megkeresett önkormányzatok közül 44 település nyilatkozott arról, hogy nem vesz részt a programban, 19 pedig arról, hogy más erdőgazdálkodótól szerezi be a szociális tűzifát. Öt olyan település is akadt, amely vezetése nem reagált a SEFAG Zrt. megkeresésére. A tavalyi programban 181 önkormányzat számára összességében 11027 m3 tűzifa került kiszállításra.

( forrás: SEFAG Zrt. )