Nézzük újra! – Válogatás archív horgászfilmjeinkből: A Szentpéterföldei Horgásztó felfedezése

A Tél még tesztelget minket a februári mínuszokkal, és minden horgászvizünket vastag jég borítja, de nincs olyan horgász aki ne tervezgetné az első tavaszi, vagy egy nagyobb nyári túráját. Ehhez szeretnénk olyan vízterületeket javasolni, ahol csodálatos táj, és szép halak várnak felfedezésre! Egy ilyen gyöngyszem a Zalaerdő Zrt. vízkezelésében lévő Szentpéterföldei Horgásztó.

A bükkerdők mélyén található Szentpéterföldei-tó csodálatos erdei környezetben várja a kirándulókat, horgászokat.  A 14,6 hektár nagyságú tó vízigényét a bő vízhozamú Töröszneki-patak és a csapadék biztosítja. Az egykoron haltenyésztéssel és récetartással hasznosított vízterület jelenleg kizárólag rekreációs igényeket szolgál, kiváló lehetőség horgászoknak. A tó keleti oldalán kialakított esőbeálló, padok és asztalok az ideérkezők kényelmét szolgálják.A gazdag halállományú tó elismert a zalai horgászvizek között, melyen napi és heti területi jegy birtokában lehet horgászni a tó keleti oldalán.

A ragadozó halfajok közül csuka és fogassüllő, míg a békés halak közül amur, compó, ponty és keszegfajok fogására van esély. A tulajdonos által legnagyobb mennyiségben telepített halfaj a ponty, de állománya nem alkot szaporodóképes populációt. Alkalmanként compó, továbbá balatoni és kis-balatoni vegyes keszeg telepítésére is sor került. A tó csúcsragadozója a nyílt vízi élettér miatt a fogassüllő, de a part menti, vízi növényzettel, náddal és gyékénnyel benőtt részek a csuka számára is kedvezőek. A békés halak közül a keszegfélék, a ragadozó halfajok közül a csuka és a fogassüllő is eredményesen szaporodik.

Területi engedély kapható:

Zalaerdő Zrt. 2. sz. Erdészete, Bánokszentgyörgy, Kossuth u. 12., 06-93/546-910

Jégvirág Cukrászda, Gutorfölde, Kossuth u. 39., 06-92/375-497

Hubertus Vadászbolt Kft., Lenti, Petőfi u. 5., 06-92/353-522

Garda Horgászbolt, Lenti, Takarék köz 2., 06-92/353-477

Szúnyog Horgászbolt, Letenye Szabadság tér 11., 06-93/777-529


Jegyárak:

Napi felnőtt területi jegy: 3.000,- Ft

Napi ifjúsági területi jegy: 1.500,- Ft

Napi gyermek területi jegy: 500,- Ft

Hétnapos felnőtt területi jegy: 9.000,- Ft

Hétnapos ifjúsági területi jegy: 4.500,- Ft

Hétnapos gyermek területi jegy: 1.500,- Ft

Horgászrend: http://www.zalaerdo.hu/hu/horgaszat/horgaszrend.html

További információ: http://www.zalaerdo.hu/hu/vadaszat-es-halaszat/altalanos-horgaszati-tudnivalok.html