Ajánló – HAZAI ERDÉSZ – 2017.01.28 – szombat 17:00 óra – ECHO-TV

“Muzsikál az erdő” a Körösök völgyében / Megemlékezés Maderspach Viktor halálának 75. évfordulójáról / OEE Jubileumi évzáró az Országházban / Összefoglalás az OEE 2016-ban történt eseményeiről

Still0123_00002

“Muzsikál az erdő” a Körösök völgyében 

Csodálatos őszi napsütés, színvonalas erdei koncertek, izgalmas szakvezetéses séták, gyermekfoglalkozások, nagy létszámú érdeklődő közönség jellemezte a 2016. szeptember 30-október 2-a között második ízben megtartott „Muzsikál az erdő” a Körösök völgyében rendezvényt. A pénteki és a szombati programok Gyula – Városerdőn zajlottak, a vasárnapi (október 2.) rendezvénynap határon túlra, a Nagyvárad közelében található Püspökfürdőre látogatott.

Still0123_00005

Megemlékezés Maderspach Viktor halálának 75. évfordulójáról 

Délerdélyi földbirtokos, háborús hős. Szenvedélyes, szélsőségesen veszélyes vadászatairól volt ismert. Kedvenc vadja volt a medve, a vadkan, és a zerge. A Déli-Kárpátokban, Amerikában és Törökországban vadászott. Kalandjait élvezetes stílusban örökített emeg a Nimródban megjelent cikkeiben és könyveiben.

Maderspach Viktor nemcsak vadászati szakíró volt, hanem korának elismert politikai és katonai személyisége is. Kiváló vadász és vadászíró volt. Úgy vélte, a vadászat minden egyes kimenetelével visszatérés a természetbe, maga az elejtés csak egy momentum és nem a végcél. Vadász tapasztalatai a mai napig nagy hatással vannak a magyar vadászati kultúrára. Maderspach Viktor életéről Ádám Jenő nyugalmazott tábornokkal beszélgettünk.

Still0123_00000

OEE Jubileumi évzáró az Országházban 

Az Országházban ünnepelte alapításának napra pontosan 150 éves évfordulóját az Országos Erdészeti Egyesület. A Jubileumi Évet hivatalosan lezáró ünnepi eseményen megjelent több száz erdész kollégát, tagtársat, meghívott közméltóságokat, az ágazat szakmai vezetőit Lomniczi Gergely, az OEE főtitkára köszöntötte.

Zambó Péter elnök ünnepi beszédében visszaemlékezett az elmúlt időszak eseményeire, köztük az ezer szakember részvételével megtartott erdélyi vándorgyűlésre. Az ünnepi közgyűlés végén egy összefoglaló filmet tekinthettek meg a résztvevők, majd az Erdész Himnusz hangjaival zárult az OEE jubileumi éve.

Still0123_00001

Összefoglalás az OEE 2016-ban történt eseményeiről

Filmünk az Országos Erdészeti Egyesület megalapításának 150. évfordulója alkalmából a 2015.12.08 és 2016.12.09 közötti időszakának eseményeit foglalja össze, többek között: Jubileumi Emlékév nyitó ünnepsége, Kálnoki Bedő Albert mellszobrának felavatása, 147. Vándorgyűlés Erdélyben, Emléktábla avatás rendezvényeket.

Műsorunkat január 28-án, szombaton 17:00 órakor láthatják Nézőink a HAZAI ERDÉSZ TV Magazinban, az ECHO TV csatornán!

www.hazaivadasz.hu

www.facebook.com/fhmag

http://www.idokep.hu/erdomezo

www.facebook.com/echotelevizio

http://echotv.hu/hazai-vadasz