Ajánló – HAZAI VADÁSZ – 145. adás – 2017.01.14– szombat 17:00 óra – ECHO-TV

“Vadászat határok nélkül” Társas apróvad vadászat / OMVK Megyei Vadászati Fórum / NIMRÓD Percek: egy rekord dámszarvas elejtésének története / VADÁSZTEA Percek Hasulyó Péterrel, a NIMRÓD Vadászújság szerkesztőjével

“Vadászat határok nélkül” Társas apróvad vadászat

Tavaly november 12-én a Ceglédi Széchenyi Zsigmond Vadásztársaság és a Törteli Rákóczi Ferenc Vadásztársaság társas apróvad vadászatot szervezett “Vadászat határok nélkül” címmel Cegléd térségében. A vadászat eredménye 39 db nyúl, 3 db fácán és egy darab róka.

1_Tarsas vadaszat
OMVK Megyei Vadászati Fórum

A 2015-ös évhez hasonlóan, december másodikán ezúttal is méltó környezetben, az Odvaskő hotel vendégszeretetét élvezve került sor a Veszprém Megyei Vadászkamara hagyományos évadzáró ünnepségére. A Bakony Vadászkürt Egylet kürtszignáljai elhangzása után Pap Gyula megyei elnök köszöntötte a megjelenteket és a meghívott előadókat, valamint ismertette az elhangzó előadások témáját.
Az előadások végeztével került sor az elismerések átadására: a Hubertusz Kereszt arany fokozatát kapta Nagy Zoltán, Nimród érem kitüntetésben részesült Babják Tamás és Dr. Simon Attila, a Herendi Porcelánmanufaktúra Zrt. vezérigazgatója. Veszprém Megye Vadgazdálkodásáért emlékérem kitüntetést vehetett át Markó János, a Bakony Vadásza 2016 kitüntetésben részesült Borbély Sándor. Gróf Nádasdy Ferenc Emlékplakettet kapott a Herteledy Vadásztársaság.
A Vadászkamara Aranyérmét vehette át Takács Szabolcs Veszprém megyei kormánymegbízott, a Kormányhivatal élén a vadászterületek kialakítása terén végzett munkájáért.

2_OMVK

NIMRÓD Percek: egy rekord dámszarvas elejtésének története

2016. október végén rekord dámbika került terítékre a Kefag Zrt. kelebiai vadászterületén. A HAZAI VADÁSZ stábja Vér István kísérővadásszal együtt kereste fel az elejtés helyét, és idézte fel a vadászat körülményeit. ” Két éve figyeltünk fel először erre a bikára, és úgy láttuk akkor, hogy érdemes lenne várni. 2016. október elején kezdtük újra, de a cserkelés végén megugrott, mert rossz szelünk volt.” – idézte fel a történteket a kísérővadász. “Végül csak a nyolcadik kimenetelre lett meg az “egy kimeneteles” bika.

3_KEFAG Rekord dam

VADÁSZTEA Percek Hasulyó Péterrel

A kelebiai vadászterületen 2016. októberében terítékre hozott rekord dámbika híre a NIMRÓD Vadászújság média felületeire is felkerült. A hír kapcsán kerestük fel – a VADÁSZTEA Percek vendégeként –  Hasulyó Pétert, a NIMRÓD Vadászújság szerkesztőjét.

4_Hasulyo Peter

Műsorunkat január 14-én, szombaton 17:00 órakor láthatják Nézőink a HAZAI VADÁSZ TV Magazinban, az ECHO TV csatornán!

Idén új, még kedvezőbb időpontban jelentkezik a HAZAI VADÁSZ – HAZAI ERDÉSZ TV Magazin: minden héten szombaton 17 órakor várjuk Nézőinket az ECHO-TV csatornán!

www.hazaivadasz.hu
www.facebook.com/fhmag
http://www.idokep.hu/erdomezo
www.facebook.com/echotelevizio
http://echotv.hu/hazai-vadasz