Ajánló – HAZAI ERDÉSZ – 2016.12.18– vasárnap 11:00 óra – ECHO-TV

Rendőrlakásokat adtak át a Vértesi Erdő Zrt.-nél/Az Ász és a Polihisztor c. dokumentumkötet bemutatója Sopronban/Az Országos Erdészeti Egyesület 150 éve megtartott alapító közgyűlésének helyszínén állított emléktábla avatása/51. FAGOSZ Fakonferencia Vásárosnaményban

 

Still1205_00008Rendőrlakásokat adtak át a Vértesi Erdő Zrt.-nél

A Vértesi Erdő Zrt. tíz újjáépített lakást adott át használatra december elsején a Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányságnak. A lakásokat egy használaton kívüli irodaházból alakították ki. A társaság legújabb befektetési lépését az önkormányzattal és a rendőrséggel kötött háromoldalú megállapodás alapozta meg, amely a pályakezdő rendőrök lakhatási lehetőségeinek javításával az erdőterületeket is érintő, megyei közbiztonsági és vagyonvédelmi állapotok jobbítását hivatott elősegíteni.

Still1014_00005Az Ász és a Polihisztor c. dokumentumkötet bemutatója Sopronban

2016. szeptember 30-án tartották meg a Mosonvármegye Könyv-és Lapkiadó gondozásában megjelent Az Ász és a Polihisztor c. dokumentumkötet bemutatóját Sopronban, a TAEG Zrt. és a Szombathelyi Erdészeti Zrt. szervezésében. A könyvet ifj. Sarkady Sándor szerző, történész, valamint Böröndi Lajos szerkesztő mutatta be a nagyközönségnek. A könyv Sopron XX. század történelmének két kiemelkedő alakjáról, Dr. Nemes Molnár Gyuláról és fiáról, Vitéz Molnár László repülő hadnagyról szól. A család köszönetét fejezte ki a Szombathelyi Erdészeti Zrt.-nek és a TAEG Zrt.-nek a könyv megjelentetéséért végzett munkájukért.

 

Still1127_00014Az Országos Erdészeti Egyesület 150 éve megtartott alapító közgyűlésének helyszínén állított emléktábla avatása

1866. december 9-én tartotta alakuló közgyűlését Pesten a Magyar Erdészeti Egylet az Országos Magyar Gazdasági Egyesület (OMGE) székházában, mely Széchenyi István javaslatára a “Közteleknek” elnevezett területen állt. Az Országos Erdészeti Egyesület alapításának 150. évfordulójára hirdetett jubileumi év keretében, november 25-én gyűltek össze a volt OMGE székház épületénél, hogy emléktábla elhelyezésével tisztelegjenek a másfél évszázaddal ezelőtti események színhelyén.

 

fagosz51. FAGOSZ Fakonferencia Vásárosnaményban

Október 26-27-én rendezték meg az 51. FAGOSZ Fakonferenciát Vásárosnaményban. A kétnapos konferencián az alábbi témák hangzottak el: OSB hazai gyártása, Alkalmazkodó erdők, Természet-közeli tölgy gazdálkodás, Akác feldolgozás. Az előadások után Kiss B. Zoltán beszámolót tartott a Kanadában megszerzett vadászati élményeiről, másnap pedig tölgy gazdálkodás tanulmányutat szerveztek a Nyírerdő Zrt.-hez.

Műsorunkat december 18-án, aranyvasárnap 11 órakor láthatják Nézőink a HAZAI ERDÉSZ TV Magazinban, az ECHO TV csatornán!

www.hazaivadasz.hu

www.facebook.com/fhmag

http://www.idokep.hu/erdomezo

www.facebook.com/echotelevizio

http://www.echotv.hu/musor/378/Hazai_vadasz