Ajánló – HAZAI ERDÉSZ – 2016.11.20 – vasárnap 11:00 óra – ECHO-TV

Erdésznők Országos Találkozója/Közjóléti létesítményeket adták át a Pótharaszti Sétaerdőben/KAEG alkotótábor nyolcadik alkalommal Göbös-majorban

Still1019_00002

Erdésznők Országos Találkozója

A Vértesi Erdészeti és Faipari Zrt. és az Országos Erdészeti Egyesület 2016. október 13-14-én tartotta meg az Erdésznők Országos Találkozóját, melynek szakmai programjait a Vértesben és a Gerecsében, illetve Tatabányán és Tatán rendezték. A hagyományoknak megfelelően idén is mintegy 100 erdészhölgy gyűlt össze a találkozón, amit 2016-ban a Vértesi Erdő Zrt. látott vendégül.
Az Országos Erdészeti Egyesület által 1988-ban útjára indított találkozó célja, hogy az erdészeti ágazatban dolgozó nők szakmai programon találkozhassanak, a munka és a család jelentette kötelezettségek mellett ápolhassák az ágazaton belüli baráti és szakmai kapcsolataikat.

Still1013_00008
Közjóléti létesítményeket adták át a Pótharaszti Sétaerdőben

A NEFAG Zrt. Monori Erdészeténél számos, asztalokkal és padokkal felszerelt pihenőhely, illetve kijelölt tűzrakó hely létesült, melyeket az Erdők Hete rendezvénysorozat keretében adtak át október 6-án. A legújabb, 2016-ban létesített négy pihenőhely közül három esetében az ott alvásra alkalmas sátorház is a kirándulók rendelkezésére áll.  A Pótharaszti Sétaerdő bejárása során pedig – kihelyezett táblák segítségével – érdekes információkat tudhatunk meg az erdőről, a helyi növény- és állatvilágról, a terület sajátosságairól, múltjáról, jelenéről.
Bitay Márton kiemelte, a Földművelésügyi Minisztérium célja az állami erdők nyitottabbá tétele a társadalom számára. A közjóléti funkció előtérbe kerülésére, annak sokrétű megvalósíthatóságára jó példa a NEFAG Zrt. 2014 óta tartó fejlesztés-sorozata.
A Pótharaszti Sétaerdő fejlesztése során kialakított létesítmények átadásának rendezvényén sor került Bartók Béla: Cantana Profana: A kilenc csodaszarvas című műve faragott illusztrációjának felavatására, valamint a NEFAG Zrt. és a Pest Megyei Természetbarát Szövetség Együttműködési Megállapodásának aláírására is.

Still1113_00001
KAEG alkotótábor nyolcadik alkalommal Göbös-majorban

Október 21-én a Kisalföldi Erdőgazdaság Zrt. immáron nyolcadik alkalommal adott otthont a minden évben hagyományosan megtartott alkotótábornak, az eddigiektől eltérően ezúttal Göbös-majorban. Orbán Tibor, a társaság vezérigazgatója köszöntő beszédében elmondta, hogy ezen a helyszínen teljesen más aspektusból látták az erdőt a művészek és remélhetően itt is sok ihletet merítettek munkájukhoz. A társaság 2009 óta támogatja az alkotótábort. Tíz művésznek biztosítottak lehetőséget alkotásra, mivel a tábor idei létszáma hölgytagokkal is bővült: Pócza Irma, Sopron; Jakabné Tóth Márta, Sopron;  Kőhalmy Tamás, Sopron; Iván István, Sopron; Fábián Dénes, Gödöllő; Seres József, Gödöllő; Egyházi Tibor, Répcelak; Kovács Tibor, Hegyfalu; Rékasi Csaba, Esztergályhorváti és Kalas András, Babócsa településekről érkezett.
A Nagy István elismert tájkép- és vadászfestő szervezésében megvalósult táborban a résztvevőknek lehetőségük nyílt a környék legszebb, érintetlen részeinek megtekintésére. Az egy hét alatt csodálatos festmények születtek.

Műsorunkat november 20-án, vasárnap 11 órakor láthatják Nézőink a HAZAI ERDÉSZ TV Magazinban, az ECHO TV csatornán!

www.hazaivadasz.hu

www.facebook.com/fhmag

http://www.idokep.hu/erdomezo

www.facebook.com/echotelevizio

http://echotv.hu/hazai-vadasz