Ajánló – HAZAI ERDÉSZ – 2016.11.12 – szombat 17:30 óra – ECHO-TV

Ünnepi megemlékezés az 1956-os forradalom és szabadságharc 60. évfordulója alkalmából / V. Mátrafüredi Erdészeti Nyílt Nap az Egererdő Zrt-nél / Csemeteültetés a “Madarak és Fák Napja” Emlékerdőben / Erdőmérnök Szakmai Nap a Mecsekerdő Zrt.-nél / „Út, ami összeköt…” – gyalogtúra az Alföldi Kéken

 

FM_KituntetesÜnnepi megemlékezés az 1956-os forradalom és szabadságharc 60. évfordulója alkalmából

Október 24-én, Dr. Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter az 1956-os forradalom és szabadságharc 60. évfordulója alkalmából rendezett ünnepi megemlékezésen 56 személy részére kitüntetéseket adott át.

 

EgererdoV. Mátrafüredi Erdészeti Nyílt Nap az Egererdő Zrt.-nél

Szeptember 30-án, Mátrafüreden tartotta erdészeti nyílt napját az Egererdő Zrt. Az eseménnyel összekapcsolva avatták fel az idei fafaragó szaktáborban készült alkotásokat is az FM ASZK Mátra Erdészeti, Mezőgazdasági és Vadgazdálkodási Szakképző Iskola és Kollégium udvarán.
A szervezők a legkisebbekre is gondoltak: a mátrafüredi parkban a gyerekek betekinthettek az erdő és az erdészek rejtélyes világába, az Egererdő Zrt. dolgozói pedig meglepetéssel is kedveskedtek nekik.
A színes programon a látogatók többek között kipróbálhatták a mindennapos munkák során használt eszközöket, működés közben megfigyelhették a rakodó-és aprítógépet, megfoghatták a tölgyfa és a fenyő levelét. A társaság hosszú távú célja a jövő generációjának szemlélet-és magatartásformálása környezettudatos nevelés megvalósításával.

 

TAEG_CsemeteultetesCsemeteültetés a “Madarak és Fák Napja” Emlékerdőben

A Madarak és Fák Napján háromszáz óvodás és iskolás gyermek gyűlt össze tanáraik kíséretében, hogy közösen 90 kocsányostölgy-csemetét ültessenek el a “Madarak és Fák Napja” Emlékerdőben.  Az egyedülálló kezdeményezés az NYME Benedek Elek Pedagógiai Kara, a Tanulmányi Erdőgazdaság Zrt. (TAEG), az Országos Erdészeti Egyesület Soproni Helyi Csoportja és Hallgatói Csoportja közös szervezésében valósult meg. A május 10-i rendezvény óta az ültetési kedv megélénkült, a lakossági megkeresések száma nőtt. Az Erdők Hete alkalmából a szeptember 30-án a TAEG Zrt. programjában és  szervezésében az érdeklődők újabb csemetéket ültettek el. A szervezők az óvodák, iskolák, a hallgatók és a lakosság aktivizálásával, saját tölgycsemete ültetéssel a természetszeretetet, környezettudatosságot erősítve bíznak abban, hogy az Emlékerdő népszerűvé, rendszeres kirándulócélponttá válik.

 

Mecsekerdo_Erdomernok napErdőmérnök Szakmai Nap a Mecsekerdő Zrt.-nél

Október 13-án került sor a Mecsekerdő Zrt.-nél alkalmazásban álló erdőmérnökök immár hagyományosnak számító szakmai rendezvényére a Szigetvári Erdészet szentegáti erdőtömbjében. A rendezvény házigazdája a Szigetvári Erdészet, ahol terepi programban a nagy értékű tölgyesek kezelése, az erdőfeltárás, az útépítés és gépesítés, továbbá a Pro Silva erdőkezelés témakörei kerültek napirendre. Idén első alkalommal nem csupán a Mecsekerdő Zrt. erdőmérnökei vettek részt a szakmai napon, hanem lehetőséget biztosítottak az erdőgazdálkodás, a természetvédelem, valamint a szakképzés területén tevékenykedő partnereik számára is.

 

KEFAG_Gyalogtura„Út, ami összeköt…” – gyalogtúra az Alföldi Kéken a KEFAG Zrt. szervezésében

Az országos  XX. Erdők Hete programsorozat megnyitó rendezvényeként gyalogtúrát szervezett a KEFAG Zrt. és az Országos Erdészeti Egyesület Kecskeméti Helyi Csoportja. A teljes túrahossz 24,5 km hosszú volt, Rém község határától egészen a Császártöltési Kulcsosházig.

 

Műsorunkat november 12-én, szombaton 17:30 órakor láthatják Nézőink a HAZAI ERDÉSZ TV Magazinban, az ECHO TV csatornán!

www.hazaivadasz.hu
www.facebook.com/fhmag
http://www.idokep.hu/erdomezo
www.facebook.com/echotelevizio
http://echotv.hu/hazai-vadasz