Ajánló – HAZAI VADÁSZ – 134. adás – 2016.10.29– szombat 17:30 óra – ECHO-TV

VADÁSZTEA Percek Maróti Béla vadásszal/Gímszarvas trófeaszemle és szarvasbőgő élménytúra Tamásiban/XI. Sárosfői Trófeamustra a Bakonyerdő Zrt. rendezésében/Vas megyei Gímszarvas trófeaszemle a Szombathelyi Erdészetnél

1_Vadasztea

VADÁSZTEA Percek Maróti Bélával

Maróti Bélával a IV. CACIT Kolossy Gábor Vizsla Emlékverseny vezető bírójával  a verseny céljáról, a rendezvényről beszélgettünk egy tea mellett. A Kolossy Gábor Emlékversenyt a Magyar Vizsla Klub Egyesület 2016 szeptember 25-én rendezte meg Kajászón 20 magyar vizsla részvételével, a vizsgaszabályzat vízi – mezei verseny szabályai szerint. A legkiválóbb magyar bírók mellé külföldi szakbírókat is felkértek a szervezők a munkák elbírálásához.

2_Gyulaj gimtrofeaszemle

Gímszarvas trófeaszemle és szarvasbőgő élménytúra Tamásiban

A hagyományoknak megfelelően 2016. szeptember 29-én tartotta meg a Gyulaj Zrt. hagyományos gímszarvas trófeaszemléjét  Tamásiban, a Miklósvári Parkerdőben. A rendezvényt jelenlétével megtisztelte Ugron Ákos Gábor helyettes-államtitkár.
A programot szarvasbőgő élménytúra és a Miklósvári Erdei Kirándulóhely és Tanösvény ünnepélyes átadása színesítette. Az egész nap a trófeáknak, a természet és a szarvasbőgés jegyében telt, pár bemutatóval (agarászat, feketelőporos fegyverek, stb.) fűszerezve.

3_Bakonyerdo_Trofeaszemle
XI. Sárosfői Trófeamustra a Bakonyerdő Zrt. rendezésében

Október 7-én a Bakonyerdő Zrt. is megtartotta hagyományos trófeamustráját. A szemlére a Devecseri Erdészet Sárosfői Vadászházánál került sor. A mustrán megjelent vendégeket és kollégákat Takács Szabolcs Veszprém megyei kormánymegbízott köszöntötte, aki elmondta, hogy a kiállított trófeák is mutatják, hogy a Bakonyerdő Zrt-nél kiváló vadgazdálkodás folyik. Varga László vezérigazgató kiemelte, hogy az új vadászati törvény végrehajtása sok feladatot jelent a vadgazdálkodóknak, mégis sikerült eredményes szezont zárni. A szezonban 183 gímbikát sikerült terítékre hozni, melyek átlagsúlya 6,17 kg. Az idei szezon legnagyobb trófeája 10,54 kg, melyet a Balatonfüredi Erdészet területén sikerült elejteni.

4_Szombathely_Trofeaszemle
Vas megyei Gímszarvas trófeaszemle a Szombathelyi Erdészetnél

Immáron negyedik alkalommal rendeztek trófeaszemlét a Szombathelyi Erdészeti Zrt. Káld-Hidegkúti Vadászházánál. A társaság által kezelt vadászterületeken 2016 szeptemberében terítékre került gímbikák trófeái, valamint a Vas megyei vadászatra jogosultak által bemutatni kívánt gím trófeák kerültek kiállításra. A szemlén részt vett Bugán József vezérigazgató, Gagyi István, az OMVK Vas megyei Területi Szervezetének elnöke, Majthényi László, a Vas Megyei Közgyűlés elnöke, Dr. Jámbor László, az OMVK elnöke.

Műsorunkat október 29-én, szombaton 17:30 órakor láthatják Nézőink a HAZAI VADÁSZ TV Magazinban, az ECHO TV csatornán!

www.hazaivadasz.hu
www.facebook.com/fhmag
http://www.idokep.hu/erdomezo
www.facebook.com/echotelevizio
http://echotv.hu/hazai-vadasz