Backstage – Országos Magánerdős Találkozó Somogyszobon – Interjú Ugron Ákos Gábor helyettes államtitkárral

A Magán Erdőtulajdonosok és Gazdálkodók Országos Szövetsége (MEGOSZ) idei nagyrendezvényére a környezeti nevelés jegyében indított országos programsorozat legfontosabb eseményeként 2016. október 1-én Somogyszobon került sor

Az esemény házigazdája a Mocz és Társa Magánerdészeti Kft. A Földművelésügyi Minisztérium a rendezvényt és annak lebonyolítását kiemelten támogatta. Luzsi József, a Megosz elnöke összefoglalóként arról beszélt, hogy a több mint 900 ezer hektár magántulajdonú erdő már a meglétével is “szolgáltat”, hiszen élhető környezetet biztosít.
Az egész napos programon a gyerekeket a helyi erdészeti erdei iskola szakembereinek szervezésében madár és vadnyom felismerés, horgászat, kézműves foglalkozások és tájékozódási gyakorlat várta, vetélkedővel. Ezzel párhuzamosan a felnőttek szakmai konferencia keretében a környezettudatos erdőgazdálkodás lehetőségeiről, az erdei közjóléti létesítmények szerepéről hallhattak előadásokat és hasznos információkhoz juthattak többek között a Vidékfejlesztési Program erdészeti jogcímeiről, kiemelten az erdészeti géppályázattal kapcsolatos tudnivalókról. A délutáni terepi programok között erdőfelújítási és erdészeti gépbemutatók szerepeltek.

Filmünket október 15-én, szombaton 17:30 órakor láthatják Nézőink a HAZAI ERDÉSZ TV Magazinban, az ECHO TV csatornán!

www.hazaivadasz.hu

www.facebook.com/fhmag

http://www.idokep.hu/erdomezo

www.facebook.com/echotelevizio

http://echotv.hu/hazai-vadasz