Erdők Hete országszerte 150 helyszínen

Ma kezdődik a XX. Erdők Hete, amelyen mintegy 50 vidéki helyszínen több mint 150 programot kínálnak az érdeklődőknek a magyar erdők megismerésére

Az eseményeken erdész, erdőpedagógus vezetésével ismerhetik meg a látogatók a magyar erdők értékeit és a fenntartható gazdálkodás folyamatát. A foglalkozások a legtöbb helyszínen az erdészeti erdei iskolák oktatási programjára épülnek, ahol, az egész család játékosan ismerkedhet a magyar erdők világával.
A XX. Erdők Hete rendezvénysorozaton a vezetett túrák, terepi foglalkozások, játékos vetélkedők mellett erdei koncertek, sportversenyek, erdei nyílt napok színesítik a programkínálatot.

36 e-1 e-3 Still0914_00007

    Az Országos Erdészeti Egyesület által kezdeményezett rendezvénysorozat célja, hogy a Magyarország területének egyötödét borító erdőállomány gazdagságát, közjóléti és a nemzeti vagyonban betöltött szerepét megismertesse a legszélesebb nyilvánossággal.
Az egyesület tájékoztatása szerint a 22 magyar állami erdőgazdaság 2010 óta több mint 15 milliárd forintot fordított közjóléti és turisztikai fejlesztésekre: 52 kilátót, 66 szálláshelyet, 29 erdei iskolát, több mint 160 erdei kiránduló- és pihenőhelyet alakítottak ki, vagy újítottak fel.
Az október 3. és 9. között rendezett programok megtekinthetők a www.erdokhete.hu honlapon.

Forrás: mti, Fotók: Hazai Erdész TV Magazin