Ajánló – HAZAI VADÁSZ – 2016.08.20 – szombat 17:30 óra – ECHO-TV

VADÁSZTEA Percek: Maderspach Viktor (1875 – 1941) emlékére / NIMRÓD Percek: Idény kezdet előtti körkép / A 13. Nyílt Western Lövész Európa Bajnokság a Magyalosi lőtéren

 

15VADÁSZTEA Percek: Maderspach Viktor (1875 – 1941) emlékére

„Erdélyi származású földbirtokos, vadász, vadászíró, első világháborús hős, harcolt az orosz fronton, kommandójával hősiesen küzdött. Életútja, hazaszeretete, rendkívüli haditettei, természetimádata, bátorsága, áldozatvállalása, szilárd jelleme és magyarságtudata nemcsak a mai kor magyar katonájának, a magyar vadásztársadalmának, de minden embernek példaképül szolgál. Ő egy igazi példakép.” – Ezeket a sorokat olvashatjuk Maderspach Viktorról az Alsóperei Példaképek Emlékparkjában. Nemcsak vadászati szakíró volt, hanem korának elismert politikai és katonai személyisége is. Kiváló vadász és vadászíró volt. Úgy vélte, a vadászat minden egyes kimenetelével visszatérés a természetbe, maga az elejtés csak egy momentum és nem a végcél. Vadász tapasztalatai a mai napig nagy hatással vannak a magyar vadászati kultúrára.  Az idén emlékezünk 1941-ben bekövetkezett halálának 75. évfordulójára. Maderspach Viktor életéről Tengerdi Győzővel, és Ádám Jenővel beszélgettünk.

 

9NIMRÓD Percek: Idény kezdet előtti körkép

A vadászok és a vadgazdálkodók már nagyon várják a szeptemberi bőgést, és az októberi barcogást. Közeledik a vadászidény kezdete, így ebből az alkalomból megkerestük több állami erdőgazdaság szakemberét, hogy megtudakoljuk, hogyan látják a vadállomány fejlődését.

 

17A 13. Nyílt Western Lövész Európa Bajnokság a Magyalosi lőtéren

A KAEG Zrt. Magyalosi lőterén rendezték meg idén augusztusban a 13. Nyílt Western Lövész Európa Bajnokságot. A bajnokság igazi vadnyugati hangulatot idézett, a versenyzők korabeli ruhákban és felszereléssel álltak a lővonalhoz. A tizenhét ország több, mint 250 versenyzőjének a lehető legpontosabban és a legkevesebb hibával összesen 12 pályán kellett végighaladni. A hangulatot fokozta, hogy a lőállások western hangulatot kölcsönző díszletet kaptak. Festett képek, szalma bálák, korabeli western épületek dekorálták a tűzpárbajok helyszínét. A sportág lényege, hogy mindenki jól érezze magát, de természetesen a biztonság volt most is az elsődleges szempont. “„A nagyközönség részére most mutattuk meg először a Magyalosi lőteret ezzel a Nyílt Western Európa Bajnoksággal. Nem titkolt célunk az volt, hogy – a hazaiak mellett a külföldiek is – a német, az osztrák és a szlovák lövészek megkedveljék, és itt tudjanak gyakorolni.” – Orbán Tibor vezérigazgató, KAEG Zrt.

Filmünket augusztus 20-án, szombaton 17:30 órakor láthatják Nézőink a HAZAI VADÁSZ TV Magazinban, az ECHO TV csatornán!

www.hazaivadasz.hu

www.facebook.com/fhmag

http://www.idokep.hu/erdomezo

www.facebook.com/echotelevizio

http://echotv.hu/hazai-vadasz