Böjte Csaba szabadtéri szentmisét tartott a Koloska-völgyben – 2016.07.21.

A Bakonyerdő Zrt. július 21-én adott otthont Böjte Csaba ferences szerzetes, a IV. Balatoni Csillagösvény Missziós Körút során megtartandó szentmiséjének, a Magyar Örökség Díjas Marosszéki Kodály Zoltán Gyermekkar közreműködésével a balatonfüredi Koloska-völgyben

20 22 23

9

Ugron Ákos Gábor, állami földekért felelős helyettes államtitkár, FM

„Böjte Csaba neve egy hívó szó, a sok résztvevő azt mutatja, hogy nagyon várták az emberek ezt az eseményt. Böjte Csaba ismét olyat mondott nekünk, amit hazavihetünk és heteken át velünk lehet. Ebben a természetben, ebben a teremtett környezetben, amely körbevesz bennünket, az ember viszontlátja Isten akaratát és teremtését. Ilyen környezetben helye van az imádságnak.

Az erdőgazdaságok segítik a helyi kezdeményezéseket és ahogy a misében is elhangzott, a “Természet Katedrálisát” adják helyszínéül az ilyen eseményekhez. Ez a támogatás még korábbi, hiszen korábban a Csíkszeredai Líceumnak vittünk könyveket hazai magyar, anyanyelvi oktatásra. Megpróbálunk ebben is tovább lépni, illetve további gyerekcsoportokat vendégül látni, hiszen sok kicsi sokra megy. Szeretnénk megerősíteni, hogy minél több helyről tudjunk gyerekeket fogadni, amihez az infrastruktúránk megvan. Ez mind olyan élményt ad a gyerekeknek, amely az egymáshoz való kötődést erősíti és egy életre szóló élményt ad mindannyiuknak.”

27 29 30 31

Horváth Iván termelési és kereskedelmi vezérigazgató-helyettes, Bakonyerdő Zrt.

„Egy komplex programot próbáltunk szervezni, de úgy gondolom, hogy ez nemcsak egy megtisztelő, hanem megható feladat is a Bakonyerdő Zrt. számára. Az év elején keresett meg minket a Dévai Szent Ferenc Alapítvány képviselője azzal az ötlettel, hogy Böjte Csaba atya itt, a Koloska-völgyben szabadtéri misét tartana. Ha eljönnek ide, akkor a Bakonyerdő Zrt.-nek az itt lévő közjóléti objektumait mindenképpen meg kell mutatni a résztvevő gyerekeknek. Ezért vagyunk most itt, a Vadasparkban, ahol először a különböző vadfajokat mutatjuk be a gyerekeknek. Több száz résztvevővel maga a mise egy felemelő élmény mindenkinek. Sok jól sikerült erdősítésünket nevezzük a „Természet Templomának”. Elismerés illeti az itteni dolgozókat azért, mert a mostoha körülmények között is szép szakmát végeznek. Bízom abban, hogy a mise az erdész szakma népszerűsítését is jelenti. Sajnos egyfajta lemaradás mindig érzékelhető a civilek és az erdész szakma közti kommunikáció terén. Ha megmutatjuk, hogy a Bakonyerdő Zrt. helyszínt ad egy ilyenfajta misének, akkor a civilek egy kicsit nyitnak az erdészek felé.”

28 30

8

Dr. Szekrényes Tamás igazgató, Balatonfüredi Erdészet, Bakonyerdő Zrt.

„A Koloska-völgyi Vadaspark második születésnapját fogjuk hamarosan ünnepelni. Nagy örömünkre szolgál, hogy százezres nagyságrendűre becsülhetjük az eddigi látogatottságot. Hétvégenként ezrek fordulnak meg itt. Nagyon sok segítséget kell nyújtani ahhoz, hogy csak annyi ember legyen egyszerre a Vadasparkban, hogy ne zavarjuk ezeket az állatokat, amelyek teljesen természetes körülményeik között élnek.

Kétféle látogatónk van: az egyik réteg a helyiek, a balatonfürediek, akik minden nap kijönnek és etetik az állatokat. A másik réteg a balatoni riviérához kötődő, napközben a strandon vannak és estére jönnek el hozzánk, nálunk vacsoráznak. Nagyon különleges élmény Böjte atyával találkozni, izgatottan várom, amikor a busz begördül a gyerekekkel!”

15 14 17

10

Böjte Csaba ferences szerzetes

„Az evangélium maga az élet és ha aprópénzé váltjuk, akkor életté válik a mi szívünkben is. Azt tanácsolom mindenkinek, hogy a legnehezebb percekben is merjünk jókedvűek, vidámak lenni, mert nem hiszem azt, hogy egy problémát gyűlölettel, haraggal meg lehet oldani. Ha tudunk kacagni, akkor sokkal könnyebben meg tudjuk oldani a problémákat és erőt tudunk meríteni a továbblépéshez. Számomra nagyon fontos az erdő, amit a Jóisten teremtett, az rendben is van, tanulhatunk a fáktól, növényektől, hiszen együtt élnek,mégis minden vihart túlélnek.”

19

A szentmiséről készült lélekemelő filmünket hamarosan láthatják Nézőink a HAZAI ERDÉSZ TV Magazinban, az ECHO TV csatornán!

www.hazaivadasz.hu

www.facebook.com/fhmag

http://www.idokep.hu/erdomezo

www.facebook.com/echotelevizio

http://echotv.hu/hazai-vadasz