Jó nyomon jársz! – Ismeretterjesztő vetélkedő ünnepélyes díjátadója – 2016.05.18

Május 18-án került sor a Hatvani Vadászati Múzeum Jó nyomon jársz! 5-8. évfolyamosoknak szóló vetélkedő ünnepélyes díjkiosztó műsorára

9 10

A vetélkedőn 2015 szeptemberében 39 csapat indult, 14 település 15 iskolájából.  A múzeum pedagógusai különösen fontosnak tartják, hogy a természetvédelem bekerüljön ennek a korosztálynak a mindennapjaiba: a tanévet felölelő vetélkedő folyamán a diákok az évszakok mentén haladva rejtvényeken, legendákon, kutatómunkán, filmeken és játékokon keresztül ismerhették meg a természet, a vadászat és az irodalom csodáit.

A résztvevő gyerekek komplexitásában ismerkedtek meg a vadászattal, a természettel és Széchenyi Zsigmond életművével, hivatástudatával. A hétfordulós vetélkedőt három ismeretterjesztő előadás és kreatív feladat színesítette.

7 8 2

11

Gönczi Tibor igazgató, Hatvani Vadászati Múzeum, Gödöllői Királyi Kastély

„Nagy öröm, amikor az ember láthatja a gyermekek szemét csillogni. Ez a vetélkedő, amelynek ma volt a díjkiosztója ezen a rendkívül jeles alkalmon, ismét megmutatta, hogy milyen küldetése van a múzeumnak és a lelkesedés mennyi pluszt adhat egy akár kívülről még száraznak is gondolható területhez. Rendkívül sok ismeretanyagot adtak át a kastély múzeumpedagógusai a gyerekeknek. Ez egy küldetés mind a Gödöllői Királyi Kastélynak, mind a Hatvani Vadászati Múzeumnak is. 

Nap mint nap azon dolgozunk, hogy a természetvédelem és a vadvilág az emberek mindennapjainak részévé váljon  és bízom benne, hogy ez minél szélesebb körben eljut a gyerekekhez is. Az olyan szakmákat, mint a vadászat és a halászat, a gyerekek jobban meg tudják ismerni és közelebb tudjuk hozni hozzájuk. A Hatvani Vadászati Múzeum nagyon jó lehetőség a gyerekeknek a természet alaposabb megismerésére és megszerettetésére. Mindkét helyszínünk tud olyan tartalmas órát adni az odalátogatóknak, hogy ne csak a gyerekek, hanem a szülők is hasznosan töltsék el az időt. Rengeteg interaktív elemmel találkozhatunk, másrészt testközelből megtapasztalhatunk olyan vadállatokat, amelyekről eddig csak könyvekben olvashattunk.”

5

vm-1

Filmünket június 11-én, szombaton 17:30 órakor láthatják a HAZAI VADÁSZ TV Magazinban, az ECHO-TV műsorán!

www.hazaivadasz.hu

www.facebook.com/fhmag

http://www.idokep.hu/erdomezo

www.facebook.com/echotelevizio

http://echotv.hu/hazai-vadasz