Ajánló – HAZAI VADÁSZ – 2016.04.30 – szombat 17:30 óra – ECHO-TV

Jó fogások: HAZAI Vadételek – Kardosfán / A Nyitnikék Erdei Szálló átadása Obornakon / Építsünk vadászautót – VIII. rész: Csörlő előre, csörlő hátra

 

1 - Vadételek

Jó fogások: HAZAI Vadételek – Kardosfán

Jó fogások – HAZAI Vadételek címmel indítjuk útnak a HAZAI VADÁSZ vadgasztronómiai sorozatát. Vadászházak, és erdei szálláshelyek konyháit látogatjuk meg, és bemutatjuk hogyan készülnek az ismert és a titkos receptek alapján a magyar vadételek. Kardosfa, a hajdani Esterházy erdészlak, majd vadászház a SEFAG Erdészeti és Faipari Zrt. egyik, a Zselici dombvidék 8.300 ha nagyságú vadászterületén, a Zselici Tájvédelmi Körzetben, Kaposvártól 20 km-re található. A rendkívül szép és nyugodt természeti környezeti adottságú három csillagos Hotel Kardosfa nemcsak a vadászok célpontja, hanem az igényes szállást, és a különleges gasztronómiai élvezeteket kedvelő  természetszerető túrázóké. is. Németh Krisztián konyhafőnök és csapata be is bizonyította, hogy miért érdemes egy 3 fogásos ebédre betérni hozzájuk.

 

1 - ObornakA Nyitnikék Erdei Szálló átadása Obornakon

Az évek óta magas színvonalon működő Nyitnikék Erdészeti Erdei Iskolája melletti területen egy negyven férőhelyes erdei szállást adott át a Zalaerdő Zrt. április 22-én Obornak község térségében, amely nem csak az óvodás és iskolás korú gyermekeknek, hanem a családoknak, és a bakancsos turisták, baráti társaságok számára is szállás lehetőségeket kínál. – “Három éve, 2013 tavaszán adtuk át ugyanitt a Nyitnikék Erdészeti  Erdei Iskola épületét, és már akkor megfogalmazódott a gondolat, hogy később szükség lesz egy hozzá tartozó szállásépületre is. Az, hogy mára ez a tervünk megvalósulhatott, minőségi változást és egy újabb lépcsőfokot jelent nem csak az erdei iskola, hanem a ZALAERDŐ Zrt. életében is. Hiszen az eddigi szűkebb keretekből kilépve idén messzebbről érkező csoportok számára is tudunk több napos programot kínálni, az elmúlt három év napközis jellegű táborait felválthatja a „valódi”, „ittalvós” tábor, mely sokkal több lehetőséggel, élménnyel kecsegtet majd a táborlakók számára, mint a korábbiak.” – Rosta Gyula vezérigazgató, ZALAERDŐ Zrt.

 

3 - csörlő2Építsünk vadászautót – VIII. rész: Csörlő előre, csörlő hátra

Vadászautó építő sorozatunk következő részében bemutatjuk a csörlő felszerelését, mellyel  vadászautónk alkalmasabb lehet az időjárási viszontagságok magasabb szintű elviselésére. Egy igazán “kemény” terepen bizony szükségünk lehet rá akkor, ha egy igazán marasztalós dagonyában elakadtunk, és messze van a segítség. Ekkor “lép színre” a csörlő, amiből egy vérbeli vadászautón elől és hátul is van egy. Így az egyedi szituáció lehetőségei szerint akár előre, vagy hátra is kimenekülhetünk szorult helyzetünkből. Ha a vadászautónk elakad, akkor keresni kell egy fix pontot a közelében, amely lehet egy komolyabb fa, vagy akár egy olyan másik autó is, ami szerencsésebb volt nálunk. Ekkor a csörlő szakszerű használatával ki tudjuk magunkat szabadítani a csapdából. Fontos, hogy a vezető ismerje, hogyan kell helyesen alkalmazni a csörlőt, mivel ad-hoc kezelése veszélyes is lehet. A műszaki leírását, és az elakadási szituációt együttesen kell kiértékelni, és minden esetben a biztonságos műveletre kell törekedni. A csörlő nem játékszer!

Filmünket a HAZAI VADÁSZ TV Magazin 108. adásában, 2016. április 30-án, szombaton 17:30 órakor tekinthetik meg Nézőink az ECHO-TV csatornán!

www.hazaivadasz.hu

www.facebook.com/fhmag

http://www.idokep.hu/erdomezo

www.facebook.com/echotelevizio

http://echotv.hu/hazai-vadasz