Sakál-tanya Erdei Tábor átadása Kaszón – 2016.04.15

A KASZÓ Zrt. a tulajdonosi joggyakorló, Földművelésügyi Minisztériumtól 2014 decemberében kapott tőkeemelés összegéből az elmúlt hónapokban létrehozta a Sakál-tanya Erdei Tábort, melyet 2016. április 15-én adtak át a nagyközönség számára

19

18

Az átadáson Galamb Gábor, a KASZÓ Zrt. vezérigazgatója köszöntötte a jelenlévőket, majd Gulyás Andrea, a Földművelésügyi Minisztérium közigazgatási államtitkára üdvözölte a beruházást, ezt követően pedig Szászfalvi László országgyűlési képviselő osztotta meg a gondolatait. Az ünnepi műsort az Igricek Együttes tagjai biztosították.

21

Gulyás Andrea közigazgatási államtitkár, Földművelésügyi Minisztérium

„A 22 állami erdőgazdaság egyik legfőbb célja a közjóléti beruházások megvalósítása, az erdő megnyitása a turisták, gyermekek számára. A gyerekeken keresztül vezet az út mindenhová. Ők az a célközönség, akik mindenre fogékonyak, mindent összefüggésükben képesek látni. Nagyon közel áll hozzám a 22 erdőgazdaság, illetve, az általuk végzett munka, hiszen gondos gazdái annak a természeti kincsnek, amit rájuk bízott a sors. Az erdészek valójában nem látják munkájuk gyümölcsét, mert ők az unokájukért dolgoznak. Az erdei iskolák kötetlen formában kiegészítői lehetnek annak a köznevelési feladatnak, amelyet az iskolák végeznek.”

 

8 4

20

Galamb Gábor vezérigazgató, KASZÓ Zrt.

„A 2014-ben, a Földművelésügyi Minisztériumtól kapott tőkeemelés egy részéből építettük fel a Sakáltanya erdei táborunkat. Ez a cégünknél a legolcsóbb árfekvésű szálláslehetőség. Ahogy azt a tervezést megelőző időszakban érzékeltük, nagy igény van rá, úgy a diákság, mint a turisták tekintetében, akik nem vágynak a vadászházi lakosztályok kényelmére. A beruházás költsége mintegy 40 millió forint volt. Az építésében három cég is jeleskedett és képviseltette magát. A faházakat Erdélyből, Gyergyószentmiklósról, a Kis Termo Bt. révén kaphattuk meg. Ha belépünk a kis faházikókba, az erdélyi fenyvesek illatát érezhetjük. A tisztálkodási lehetőségekhez az erdei iskolánk ökocentrumát kellett kibővítenünk. Ebben a munkában a Bagó és Társa Kft. vett részt, a gépészeti munkákat pedig a Rovizo Kft. végezte. Emellett a kollégáim rengeteg munkát tettek bele abba, hogy itt ma ünnepelhessünk.

Amikor a Kaszói Kirándulóközpontot kialakítottuk, eldöntöttük, hogy fokozatosan, lépésről-lépésre próbáljuk fejleszteni azt, egyre több és több programlehetőséget kínálva a hozzánk érkezőknek. Fő célközönségünk a gyerekek. Ők a legfogékonyabbak, a jövő az ő kezükben van. Reméljük,  hogy ha felnőnek, az ő gyerekeik is környezettudatosan fognak élni.”

6 7

22

Szászfalvi László országgyűlési képviselő

„A legfontosabb előttünk álló kihívás, hogy országunkból egy olyan család- és gyermekbarát országot tudjunk varázsolni, amely egyrészt a természeti környezeti értékeit meg tudja becsülni, másrészt egy hosszú távú perspektívát tud felvázolni a nemzet jövője előtt. Ehhez természetesen nem elég a kormányzati intézkedések sorozata, bár természetesen szükséges, hogy mind a gazdaságpolitikában, adópolitikában, családtámogatási, szociális vagy oktatási rendszerben ehhez illeszkedő jogi környezetet igyekezzünk létrehozni. Ez nem tud megvalósulni akkor, ha értéksemleges, szkeptikus gondolkodás uralkodik el az országban. Ezért rendkívül fontos az, hogy értékközpontú gondolkodással segítsük a társadalmi nemzeti vízió megvalósulását.”

 

10

14

A tábor 6 darab 6 személyes és 3 darab 2 személyes faházával összesen 42 férőhelyet biztosít a vendégeinek. A fenyőből készült faházakat a gyergyószentmiklósi székhelyű Kiss Termo Bt. építette, s biztosította a fenyő emeletes ágyakat és komódokat, az épületek belső berendezését.

11

A tábor felszereltségét tekintve kemping kategóriájú szálláshelynek felel meg, melyhez szükséges volt vizesblokkok és főzőhely kialakítására is. Mindezt az ökoturisztikai látogatóközpont bővítésével oldotta meg a Bagó és Társa Kft., valamint a ROVIZO Kft. a KASZÓ Zrt. megrendelésére. A beruházás során jelentős feladat hárult a társaság munkatársaira is, akik odaadással végezték munkájukat a megálmodott erdei tábor megvalósítása érdekében.

3

A most átadott létesítmény összhangban áll a Kormány által meghirdetett programmal is, mely szerint nyissuk meg az állami erdőket az érdeklődők előtt, legyen az bakancsos turista, lovas, kerékpáros, vagy vadász. A Társaság tervei szerint nem csupán a gyermekek számára teszi elérhetővé a most átadott szálláshelyet, szabad kapacitás esetén a turisták számára is igénybe vehető a tábor. Legyen szó osztálykirándulásról, vagy baráti összejövetelről, a Sakál-tanya Erdei Tábor szeretettel várja lakóit.

2

A Társaság a közeljövőben további közjóléti létesítmények létrehozását és átadását tervezi, s fontos feladatának tekinti, hogy a gazdasági szempontok mellett a rekreációs funkció is előtérbe kerüljön, s minél többen élvezhessék az erdő nyújtotta lehetőségeket.

12

Filmünket a HAZAI VADÁSZ TV Magazin 107. adásában, 2016. április 24-én, vasárnap 11 órakor tekinthetik meg Nézőink az ECHO-TV csatornán!

www.hazaivadasz.hu

www.facebook.com/fhmag

http://www.idokep.hu/erdomezo

www.facebook.com/echotelevizio

http://echotv.hu/hazai-vadasz