Ajánló – HAZAI VADÁSZ 106. adás – 2016.04.16 – Szombat 17:30 óra – ECHO-TV

Az Országos Magyar Vadászkamara április 7-i küldöttközgyűlése / Vizsla a nagyvadas vadászterületen- Beszélgetés Nyúl Andrással, a Barcsi Erdészet fővadászával /„A hazai vadegészségügy és vadgazdálkodás aktuális kérdései 2016” konferencia

3.2 - OMVKAz Országos Magyar Vadászkamara április 7-i küldöttközgyűlése

Az ülést dr. Jámbor László, az OMVK elnöke vezette le. A napirendi pontok ismertetése után szóban egészítette ki a szervezet elnökségének írásos beszámolóját, amelyet korábban minden küldött postai úton megkapott. Mint fogalmazott, a vadászkamara 2015-ben tartalmas, tervszerű és eredményes munkát végzett. Ezt szolgálták a korábban, a tisztújítást követően bevezetett változások, így a szűk körű vezetőségi ülések rendszeresítése a titkári értekezletek bevezetése, illetve a bizottsági és szakbizottsági elnökök értekezlete.

 

adáskép“A vadászkutya nem egy eszköz, hanem egy társ” – Beszélgetés Nyúl Andrással, a Lábodi Erdészet fővadászával

“A vizsla egy rendkívül sokoldalú kutya. Használhatjuk apróvad vadászatra, nagyvad vadászatra, gyakorlatilag mindig velünk lehet. Úgy gondolom, hogy a vadászkutya nem egy eszköz, hanem egy társ. A vizslának szenzációs öröklött tulajdonságai vannak, ezért zömében nem rajta múlik, hogy megtanulja-e azt, amit várunk tőle, hanem sokkal inkább a gazdáján. A kutyánk odafigyelést igényel, főleg fiatalkorban a tanítása. Kétségtelen, hogy áldozatot kell hozni érte, de ezt busásan kárpótolja.” – Nyúl András fővadász, Lábodi Erdészet, SEFAG Zrt.

 

1 - NÉBIH„A hazai vadegészségügy és vadgazdálkodás aktuális kérdései 2016” konferencia

„A hazai vadegészségügy és vadgazdálkodás aktuális kérdései 2016” konferencia a Földművelésügyi Minisztérium, a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal, az Országos Magyar Vadászati Védegylet, az Országos Magyar Vadászkamara, az MTA Erdészeti Tudományos Bizottság Vadgazdálkodási Albizottsága és a Szent István Egyetem Állatorvos-tudományi Karának közös szervezésében valósult meg. A magyar vadállománnyal kapcsolatos információkról a terület legkiválóbb, nemzetközi szinten is ismert és elismert szakembereitől tájékozódhattak az érdeklődők. A szakterületen dolgozó kutatók, igazgatási szakemberek, vadászok, biológusok, állatorvosok személyes találkozására, az aktuális információk megbeszélésére és a problémák megvitatására teremtett ezúttal is lehetőséget az idén harmadszor megrendezett konferencia.

 

Filmünket a HAZAI VADÁSZ TV Magazin 106. adásában, 2016. április 16-án, szombaton 17:30 órakor tekinthetik meg Nézőink az ECHO-TV csatornán!

www.hazaivadasz.hu

www.facebook.com/fhmag

http://www.idokep.hu/erdomezo

www.facebook.com/echotelevizio

http://echotv.hu/hazai-vadasz