Társas fácánvadászat Ravazdon – 2016.02.29

A Kisalföldi Erdőgazdaság Zrt. Ravazdi Erdészetének területén, a Magyarosi lőtéren február 29-én koronglövész bemutatót, ezt követően a közeli vadászterületen fácánvadászatot szerveztek hazai és külföldi vendégvadászok számára

48 2 8 1 5

 

44

Boros Attila erdészeti igazgató, Ravazdi Erdészet, Kisalföldi Erdőgazdaság Zrt.

„Az ország egyik legmodernebb lőterén, Ravazd község határában, Győrtől mintegy 20 km-re található Magyarosi lőtéren lehetősége nyílik nemcsak a vadászoknak, hanem minden lövészetet szerető embernek a lövészet majdnem minden ágát kipróbálni. A több, mint 60 hektáron megvalósított létesítmény alkalmas az összes polgári célú lőfegyver használatára. 8 db korongvadász pályával tudjuk a repülő vadakat modellező pályákat gyakoroltatni, ezenkívül álló- és futócél lövészetre is van lehetőség. Pisztolypályával is rendelkezünk, tehát a fegyvereknek egy széles spektrumát lehet nálunk kipróbálni. A koronglövő pályák tökéletesen alkalmasak az apróvadazás előtti készségfejlesztésre, illetve a saját tudásunk ellenőrzésére is.

 

38

Hasznos dolog a gyakorlás, sokan észrevesszük, hogy mi az, amely nem az erősségünk. Ma a vadászoknak lehetősége volt többször is kipróbálni azt, ami nehezebben ment, ezért reméljük, hogy a vadászat egy kicsit sikeresebb lesz. Az ilyen lövészeti programelemnek csapatépítő jellege is van, hiszen ha így a vadászok összekerülnek, egymás teljesítményét látva meg tudják osztani egymással tapasztalataikat.

A szél erősségét mennyire szükséges figyelembe venni?

A korong egész másként repül szélcsendben. Valamennyire a sörétszemeket is odébb viszi a szél, ez gyakorlás kérdése, a lövésnél számolni kell ezen tényezőkkel.

 9 13 11 10 15 14

Most átmegyünk arra a részre, ahol a fácánozás fog történni. Hat terület van előkészítve, hat kisebb hajtást fogunk tartani. A vendégek leálló rendszerben várják a rájuk hajtott fácánokat. Reméljük, hogy a madarak szép magasan és megfelelő gyorsaságban fognak repülni ahhoz, hogy a vendégek jó lövéseket tudjanak leadni, és vadászélményeket szerezzenek. 

19 27 26 21 22 24 47 50 45 40 43

 A hajtók a felettünk lévő domboldalról hajtják a madarakat. A terep úgy alakul, hogy talán sikeresen össze lehet szólítani őket úgy, hogy a puskás vonal előtt keljenek fel, aztán pedig reméljük, hogy a völgyön áthúzva viszonylag nagy mennyiségben lehet lövést tenni.

34 37 36 46 31 35 30 28 29 16

Filmünket a 102. adásunkban, 2016. március 19-én, szombaton 17:30 órakor tekinthetik meg Nézőink a HAZAI VADÁSZ TV Magazinban, az ECHO-TV csatornán!

www.hazaivadasz.hu

www.facebook.com/fhmag

http://www.idokep.hu/erdomezo

www.facebook.com/echotelevizio

http://echotv.hu/hazai-vadasz