Ajánló – HAZAI VADÁSZ – 2016.02.28 – Vasárnap 11 óra – ECHO-TV

Aláírták az erdőgazdaságok vezérigazgatói a vagyonkezelői szerződéseket / Ismét nagy siker volt a FEHOVA! – Összefoglaló – I. rész

 

2

Aláírták az erdőgazdaságok vezérigazgatói a vagyonkezelői szerződéseket

2016.02.15-én a Földművelésügyi Minisztérium Darányi Ignác termében a 22 erdőgazdasági társaság vezérigazgatója aláírta a Nemzeti Földalapkezelő szervezettel megkötött vagyonkezelői szerződést. Az aláírási aktust megelőzően Fazekas Sándor miniszter arra hívta fel a figyelmet, hogy olyan szerződés aláírására kerül sor, amely alapvetően meghatározza az FM és az erdőgazdasági társaságok együttműködését. Erre a vagyonkezelői szerződésre húsz évet kellett várni – emlékeztetett a miniszter. – A szerződések 47 ezer ingatlanra vonatkoznak és 665 ezer hektár állami területet érintenek. A miniszter reményét fejezte ki, hogy ezek után más adminisztratív akadályt is eredményesen el fognak tudni hárítani.

FEHOVA 2016

Ismét nagy siker volt a FEHOVA

Tizenkét ország kétszázhetven kiállítója vett részt a 23. FeHoVa-n, Kelet-Közép-Európa legnagyobb vadász- és horgászkiállításán. A február 18-21.között megrendezett eseményre, valamint a vele egy időben tartott Budapest Boat Show-ra idén is a legjelentősebb hazai és külföldi kiállítók jöttek el. Az idei kiállítás és vásár a várakozásoknak megfelelően ismét rengeteg nézőt vonzott, több mint 60 ezren látogattak ki a Hungexpo Budapesti Vásárközpontba.

f-7

FEHOVA megnyitó

Dr. Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes, az Országos Magyar Vadászati Védegylet elnöke itt jelentette be, hogy Magyarország – 50 év után – 2021-ben ismét Vadászati Világkiállítást rendez. Az új vadászati és halgazdálkodási törvényt méltatta megnyitójában a földművelési miniszter. Dr. Fazekas Sándor hozzátette: a horgászati törvény életbe lépésével új korszak kezdődik, fenntartható halgazdálkodás valósul meg.

f-13

„Híres vadászok – Jeles trófeák (1810-től napjainkig)”

37 híres magyar vadász, mint például gr. Széchenyi Zsigmond, Kittenberger Kálmán, gr. Draskovich Iván vagy Habsburg-Lotharingiai Mihály főherceg és az általuk elejtett 45 vad trófeájának bemutatása. A tárlatot Habsburg-Lotharingiai Mihály főherceg nyitotta meg, aki maga is elhozta legszebb trófeáit.

f-16

NIMRÓD Percek: CIC trófeabírálat

A FEHOVA szakmai rendezvényei közül az egyik legizgalmasabbnak a CIC nyilvános trófeabírálata volt, hiszen egy rendkívül ígéretes barnamedve koponya is sorra került. A három különböző nemzetiségű szakember a közönség árgus tekintete mellett végezte munkáját. A közel egy órás mérési műveletek után, az eredményeket Dr. Suba Imre, a CIC alelnöke jelentette be.

p-7

Fegyverek – Blaser Magyarország kft

A kiállításra 12 ország 270 kiállítója hozta el újdonságait. A legjelentősebb fegyver- és vadászati kiegészítő gyártók és forgalmazók termékei mellett a látogatók számos élménnyel is gazdagodhattak. Az érdeklődők megismerhették a Blaser Magyarország új partnerének, a patinás angol Rigby cégnek a fegyvereit is.

kép - 2

Erdőtörvény módosításról szóló konferencia

A számos szakmai program közül kiemelkedett az Erdőtörvény módosításról szóló konferencia, amelyen az előadók – a Földművelésügyi Minisztérium, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara, a MEGOSZ, a FAGOSZ, az OEE, a Pro Silva képviselői – elsősorban a megújuló Erdőtörvénnyel kapcsolatos kérdéseket vitatták meg.

LH

Távcső, céltávcső, éjjellátó, hőkamera – Leitz Hungária kft

A Leitz Hungária csapata komoly területen, felkészült személyzettel várta a közönséget. Érezhetően több volt a látogató a standjuknál, és több volt a felkészült vevő is. Ők vásárlási céllal érkeztek, tudták, hogy mit szeretnének beszerezni, hogy milyen felszerelést, kelléket akarnak. Így a legkorszerűbb fejlesztések eredményei találtak gazdára.

HB-2

Hídvégi Béla – Pantheon díjas világvadász

A FEHOVA egyik legszebb pavilonja, és a látogatók egyik kedvenc helye Hídvégi Béla világvadász standja volt. Az érdeklődők itt megtekinthették a 2016. februárban, Las-Vegasban, az SCI éves konvenció rendezvényén, az elért teljesítményérét kapott Pantheon díjat is. Nemzetközi összehasonlításban ezt a világon egyedülálló díjat Európából csak Hídvégi Béla magyar világvadász kapta meg, míg a világon is csak tízen.

Filmünket 2016. február 28-án, vasárnap 11 órakor tekinthetik meg Nézőink a HAZAI VADÁSZ TV Magazinban, az ECHO-TV csatornán!

www.hazaivadasz.hu

www.facebook.com/fhmag

http://www.idokep.hu/erdomezo

www.facebook.com/echotelevizio

http://echotv.hu/hazai-vadasz