Ajánló – HAZAI VADÁSZ – 2016.02.20 – Szombat 17:30 óra – ECHO-TV

20 éves jubileumát ünnepli a Mókus Suli Erdészeti Erdei Iskola / 2016-os KASZÓ-KUPA Országos Véreb Fővizsga

1 - Mókus Suli

20 éves jubileumát ünnepli a Mókus Suli Erdészeti Erdei Iskola

A Mecsekerdő Zrt. fenntartásában működő Mókus Suli Erdészeti Erdei Iskola 2016-ban fennállásának 20 éves jubileumát ünnepli. A Mecsekerdő Zrt. 1996. március 13-án nyitotta meg kapuit Pécstől 2 km-re, Árpádtetőn, később  pedig szálláshelye, az Erdő Háza 2010. májusában Bakonya-Sás-völgyben. Az iskola programjait – mely az általános iskolai tantervre épül – többéves gyakorlati tapasztalat, hazai és külföldi tanulmányutak alapján dolgozták ki. Terepi foglalkozásokon a diákok megismerik az erdészek munkáját és a természetben tanulnak a természetről. Az erdő- és élménypedagógiai módszerek lehetőséget nyújtanak a gyerekeknek arra, hogy a természetet apránként megtapasztalva maguk fedezzék fel annak belső összefüggéseit, és alakítsanak ki egy új természetszemléletet, újfajta hozzáállást, melynek elemei a megértés, a szeretet és a felelősségérzet. 1996 óta folyamatosan, évente több ezer gyerek vesz részt az iskola természetismereti programjain.

2-Véreb Fővizsga

2016-os KASZÓ-KUPA Országos Véreb Fővizsga

Immáron 27. alkalommal rendezte meg a KASZÓ Zrt. és a Magyar Véreb Egylet a KASZÓ-KUPA-t 2016. február 6. és 7. között. A rendezvény keretén belül elővizsgát és tenyész szemlét is tartottak. A rendezvényt jelenlétükkel megtisztelte ifj. Galamb Gábor, a KASZÓ Zrt. vezérigazgatója, Hercegfalviné Demeter Erzsébet Somogy megyei Kormányhivatal főosztályvezető asszony, Berend Ferenc, a Somogy megyei Vadászszövetség elnöke, Hajdú Tibor, Kaszó polgármestere. Határokon átívelő vérebes barátság egyik jelképe, hogy a csehországi (Havlíček Zdeněk) és a lengyelországi (Vojcsek Galvas) Véreb Szövetség elnökei is meghívást kaptak a rendezvényre. A Magyar Véreb Egylet elnöke, Dr. Buzgó József megnyitó szavai után ifj. Galamb Gábor vezérigazgató köszöntötte a résztvevőket, egybegyűlteket. Beszédében hangsúlyozta, hogy 6 % alatt maradt a teljes terítékhez viszonyított sebzések aránya a KASZÓ Zrt. vadászterületén, szemben az elmúlt szezon 7%-ához képest. Ez a szám 82 db sebzést jelentett. Egyúttal megköszönte a vérebvezetőknek azt az értékmentést is, amelyet a társaság vadászterületén tettek.

Filmünket 2016. február 20-án, szombaton 17:30 órakor láthatják Nézőink a HAZAI VADÁSZ TV Magazinban, az ECHO TV csatornán!

www.hazaivadasz.hu

www.facebook.com/fhmag

http://www.idokep.hu/erdomezo

www.facebook.com/echotelevizio

http://echotv.hu/hazai-vadasz