Magas elismerésben részesült Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes, az Országos Magyar Vadászati Védegylet elnöke az Egyesült Államokban – 2016.02.05

A Safari Club International ezévi, nagyszabású konvencióján, február 5-ikén Las Vegasban vehette át az International Legislator Award – ot (Nemzetközi Jogalkotói Díj) a magyar vadászati törvény megalkotásában szerzett kimagasló érdemeiért. Ezzel nemzetközi szinten ismerték el, hogy a magyar vadászati jogalkotásnak sikerült összhangba hoznia a vadvilág megőrzésének programját a fenntartható vadászati tevékenységgel.

sci-1

Semjén Zsolt a rendezvényen nagy számban megjelent  vezető amerikai politikai és gazdasági személyiségek elött tartott előadásában ismertette  A vad védelméről, a vadgazdálkodásról, valamint a vadászatról szóló törvény rendelkezéseit, a jogszabály által kijelölt vadvédelmi, vadgazdálkodási és vadászati irányokat, a törvény szellemiségét. Előadása végén kitért a 2021-re tervezett budapesti vadászati világkiállításra is, amelynek az előkészületei már megkezdődtek.

sci-2

A miniszterelnök-helyettes egyben meghívta a Safari Club International-t, a világszervezet központi szervezetét a budapesti világkiállításra. Különös jelentősége van annak, hogy ezzel a világkiállítás szervezése nemzetközi reflektorfénybe került!

( forrás: http://www.nimrod.hu )