Egymillió forint gyűlt össze a Jótékonysági Vadászaton!

Az Országos Magyar Vadászkamara Fejér megyei Területi Szervezete és a Nádor Vadásztársaság István és János napi jótékony célú apróvad vadászatán a vadászok által adott felajánlásokból egymillió Forint gyűlt össze, melyet a Fejér Megyei Szent György Kórház Újszülött Osztályának ajánlottak fel!

11

6

JV-2015

A Fejér Megye Gyermekeiért Alapítvány részére inkubátor felé helyezhető kék fény lámpát vásároltak. A készülék funkciója: sárgaságban szenvedő kora- és újszülött kisbabák kék fény kezelése a sárgaság gyors csökkentésére.

9

Fűrész Attila elnök, OMVK Fejér megyei Területi Szervezete

„Harmadik alkalommal tartjuk meg a jótékonysági vadászatunkat. Fejes László vadásztársunk érdeme, hogy a bevételből a Fejér Megye Gyermekeiért Alapítványt támogatjuk. Ő hozott ide bennünket és elfogadtuk az ötletét, mert valóban támogatandó és nemes célt szolgál. A vadászataink nagy lelkesedéssel vesznek részt a vadászatokon, sőt most már ott tartunk, hogy baleset megelőzés szempontból korlátozni kell a résztvevők létszámát, mert nem tudunk annyit fogadni, amennyi jelentkezőnk van. Meg kell találnunk a módját, hogy ne kelljen senkit elutasítani, és fogadni tudjunk mindenkit, aki ezt a nemes célt szolgálni akarja.”
4

5

Dr. Simon Gábor osztályvezető főorvos, Fejér Megyei Kórház, Újszülött-, Csecsemő-, és Gyermekosztály

„Az újszülött kori sárgaság egy elég gyakran előforduló probléma. Az anya és a gyermek közötti vércsoportkülönbség miatt fokozott vörösvérsejt oldódás jön létre és ez sárgaságban nyilvánul meg. E súlyos szövődmény megelőzésére használjuk azt a kékfény kezelést, amely a vadászoknak köszönhetően két új, legmodernebb készülékkel gyarapodott a terápiás arzenál. Korábban 30-40 éves kékfény lámpáink voltak, amelyekkel a kezelés 2-3 napig tartott. Az új modern lámpa egy óra alatt annyi hatást fejt ki, mint az elődei a napok alatt, így két-három óra elég ahhoz, hogy a gyermek rendbe jöjjön. A kékfény kezeléssel el tudjuk kerülni, hogy invazív beavatkozásra, vércserére kerüljön sor és el tudjuk érni, hogy a gyerekek néhány órás kezeléssel nem lesznek aluszékonyak. Szopni tudnak és elkerülhető az az idegrendszeri károsodás, amely igen magas vérszint epefesték szintnél a gyerekeknél komoly károsodást okozhat. Nagyon örülünk, hogy kapcsolatba kerültünk a vadászokkal, és külön köszönjük a Vadászkamarának, hogy most már többedszer gondolnak ránk. Valóban igyekszünk arra fordítani, hogy a gyerekek minél jobb állapotba kerüljenek.”

13

Filmünket 2016. február 14-én, vasárnap 11 órakor láthatják Nézőink a HAZAI VADÁSZ TV Magazinban, az ECHO TV csatornán!

www.hazaivadasz.hu

www.facebook.com/fhmag

http://www.idokep.hu/erdomezo

www.facebook.com/echotelevizio

http://echotv.hu/hazai-vadasz