Az elesett hősök emlékművét koszorúzták meg a Vértesi Erdő Zrt.-nél – 2016.01.22

Negyedik alkalommal emlékeztek meg a második világháború alatt hősi halált halt magyar katonákról Vérteskozma határában, ahol 2013-ban a Vértesi Erdő Zrt. emlékművet állított

14

12

30 32 31 28 33 13

 



 

 

 

 

 

 

9

Az eseményen részt vett Spányi Antal, a székesfehérvári egyházmegye püspöke, Tessely Zoltán miniszterelnöki biztos, országgyűlési képviselő, Szabó Gábor, a Fejér megyei Kormányhivatal Bicskei Járási Hivatalának hivatalvezetője, Balázs Sándor rendőralezredes, a Bicskei Rendőrkapitányság vezetője, Dr. Forrai Zsolt rendőralezredes, a Tatabányai Rendőrkapitányság vezetője, Spergelné Rádl Ibolya Gánt község polgármestere, Illés Szabolcs Csákvár polgármestere, valamint a környező települések polgármesterei, egyesületek, társadalmi szervezetek vezetői, az erdőgazdaság képviselői.

15

22

A Vértesi Erdő Zrt. szándéka, hogy rövid időn belül megvalósuljon egy történelmi emlékpark és tanösvény, mely a második világháború alatt a Vértesben lezajlott harcainak emlékét fogja idézni.

23

Kocsis Mihály vezérigazgató, Vértesi Erdő Zrt.

„Nagyon örülünk, hogy ilyen szép számmal megjelentek ezen az eseményen és biztos vagyok benne, hogy ez a megemlékezés nem fog megszakadni és meg fog maradni a jövőben. Ami a jövőt illeti, nemsokára kiadásra kerül egy összefoglaló kötet: Gróf Merán Fülöp vadász szakírónak egy, a Vértesre vonatkozó események válogatása. Reményeim szerint ennek lesz folytatása, hiszen sok feladat áll még előttünk, amit közkinccsé szeretnénk tenni. A múltunkat tudomásul kell vennünk, csak elfelejtenünk nem szabad és többszörös nézőpontból fel kell idéznünk, hogy sokoldalúan tanuljunk belőle.”

Az áldozatokért Kocsis Mihály vezérigazgató szavai után Spányi Antal a székesfehérvári egyházmegye püspöke mondott imát, végül a környező települések polgármesterei, a civil szervezetek és intézmények képviselői helyezték el koszorúikat az emlékhely talapzatánál.

19

24 25 11 16

 

 

3

Az ünnepséget a Vadászkürt együttes vadászkürtjeinek patinás hangja nyitotta és zárta, melyet a környező erdő öreg fái visszhangoztak.

Filmünket 2016. február 14-én, vasárnap 11 órakor láthatják Nézőink a HAZAI VADÁSZ TV Magazinban, az ECHO TV csatornán!

www.hazaivadasz.hu

www.facebook.com/fhmag

http://www.idokep.hu/erdomezo

www.facebook.com/echotelevizio

http://echotv.hu/hazai-vadasz