Ajánló – HAZAI VADÁSZ – 2016.01.31 – Vasárnap 11 óra – ECHO-TV

Az Észak-magyarországi Vadászszövetség ünnepi ülése / “Átmenet múlt és jövő között” – Megújult az Ozorai Várkastély / Erdészeti Évzáró Rendezvény / Terv szerint halad Kaszón a LIFE+ projekt / Építsünk vadászautót – VI. rész: Oldalfellépő, gallytörő, lökhárító

1.1.-Vadászszöv.

Az Észak-magyarországi Vadászszövetség ünnepi ülése

Megalakulásának 25. évfordulója alkalmából 2015. december 16-án ünnepi választmányi ülést rendezett az Észak-magyarországi Vadászszövetség. Az ülésen Dr. Székely László – aki megalakulása óta elnöke a szervezetnek – elevenítette fel az elmúlt 25 év megpróbáltatásait és eredményeit. Az Országos Magyar Vadászati Védegylet nevében Pechtol János köszöntötte a résztvevőket, akik között ott voltak a Szövetség alapító elnökei, az elmúlt időszak tisztségviselői és a választmány tagjai. A Vadászszövetség már 1990-es megalakulásakor nagy ambícióval és tenni akarással sokirányú tevékenységbe kezdett. A szervezet alapjainak lerakásával egy időben fogalmazódott meg a szervezet alaphitvallása: a „Szolgáltató Szövetség” koncepciója.

2-Ozora

“Átmenet múlt és jövő között” – Megújult az Ozorai Várkastély

Közel 1,7 milliárd forintos Európai Uniós támogatással elkészült a vár közvetlen környezetének, az egykori várfalnak és a száraz ároknak a helyreállítása. Az Ozorai Várkastély története a XV. századra nyúlik vissza: Ozorai Pipó építette a 15. században Ozora nevezetességét, a Várkastélyt. Zsigmond király híres törökverő lovagját a szerelem láncolta a városhoz, miután nőül vette a vidék urának leányát, Ozorai Borbálát, nagyszabású építkezésbe kezdett a páratlan szépségű, frissvizű patatokkal átszelt településen. A Várkastély tulajdonosai szenvedélyes vadászok is voltak, így Ozora évszázadokon át a környező erdőségekbe induló vadászatok központja volt.

3-FM

Erdészeti Évzáró Rendezvény

A Földművelésügyi Minisztérium Darányi Ignácz termében 2015. december 16-án megtartott ágazati évzáró rendezvény immár második alkalommal, hagyományteremtő szándékkal került megrendezésre. A szakmai összejövetel célja azon értékek és lehetőségek megteremtése, amelyek segítséget nyújtanak az elmúlt esztendők kiértékelésében, valamint a kitűzött szakmai feladatok elérésében.

5-KASZÓ LIFE+

Terv szerint halad Kaszón a LIFE+ projekt

Terv szerint haladnak a KASZÓ Zrt. területén a LIFE-+ projekt terepi munkálatai. Célja a Nyugat-Belső-Somogy kistáj területén található Natura2000 területeken a degradálódott élőhelyek rehabilitációja. A projekt keresi azokat a lehetőségeket, amelyek a Natura 2000 részét jelentő Szentai erdő területén az erdők, kisebb lápos, valamint füves területek vízellátásának javítását, illetve a csapadék területen tartását célozzák, ezáltal stabilizálva a kedvező ökológiai állapotot. A projekt 2013. szeptember 1-én kezdődött, a tervek szerint 5 év időtartamú. 2015 telén folytatódtak a természet-megőrzési akciók kivitelezései. Ennek keretében került – kerül sor a Bükki víztározó kialakítására, a Baláta tó rekonstrukciójára, a Kűvölgyi tórendszer kotrására és két újabb tóval való kibővítésére is. A vízfolyások vízvisszatartási képességének javítására fenékbordák beépítését tervezték. A vízvisszatartási képesség növelése érdekében végrehajtott akciók eredményeit folyamatosan figyelik annak érdekében, hogy a lehető legjobb eredményt érhessék el a terület vízellátottságának javítása érdekében.

5-PickUp4x4

Építsünk vadászautót – VI. rész: Oldalfellépő, gallytörő, lökhárító

Vadászautó építő sorozatunk következő részében Florin barátunk megmutatja, mely kiegészítőkkel lehet felszerelni autónkat, hogy alkalmasabb legyen a terepi viszontagságok elviselésére. Mindhárom fontos és praktikus eleme lehet az autónknak! Ha kimegyünk a terepre, akkor a gallytörő megvédi az autó elejét a kisebb bokrokról, gallyaktól, ágaktól, nem töri össze a műanyag lökhárítónkat, nem fog sérülni az autónk eleje. Az oldalfellépő abban segít, hogy könnyebben be-és kiszálljunk, valamint ha felállunk rá, akkor szét tudunk nézni a terepen. A hátsó védőelem pedig tolatásnál, apróbb koccanásnál védi meg az autó hátsó lökhárítóját a nagyobb sérülésektől.

Filmünket január 17-én, vasárnap 11 órakor láthatják Nézőink a HAZAI VADÁSZ TV Magazinban, az ECHO TV csatornán!

http://hazaivadasz.hu

https://www.facebook.com/fhmag

http://www.idokep.hu/erdomezo

https://hu-hu.facebook.com/echotelevizio

http://www.echotv.hu/video/109512/20151220_Hazai_vadasz