Építsünk vadászautót! – V. rész – Zárt kabin

Sorozatunk legújabb részében egy zárt munkakabint fogunk beépíteni egy Ford Ranger típusú gépjárműbe

10 9 8 12

Ez egy igen hasznos és praktikus felépítmény, hiszen amellett, hogy igényes, ütés- és időjárásálló anyagból készült, ily módon meg tudjuk védeni értékeinket a különböző külső behatásoktól. Jöhet eső, vagy hó, a beépített munkakabin bármely helyzetben megvédi szállítandó vadászfelszerelésünket, értékeinket. Ismerkedjünk meg a beszerelésével!

17

“A mai munkánk során ezt a munkakabint fogjuk felszerelni a Ford Ranger gépjárműre. A kabin előnye, hogy nincs oldalüvege, amely kiküszöböli azt, hogy betörjön, megsérüljön, ennélfogva a későbbiekben nem jelent plusz költséget. A belseje szépen filcezett, könnyen tisztítható, vázszerkezete igényes, ütés- és időjárásálló anyagból készült. Hátsó ablakkal is rendelkezik, amely elektromos bekötési pontja miatt fűthető, és emiatt nagyon praktikus, mert nem mindegyik típusnál van ilyen lehetőség. A hátsó ablak felső részében található egy pótféklámpa, amelyet szintén rákötünk az autó féklámpájára.

18

Először tehát a zárt kabin mechanikus rögzítésével kezdünk, majd jöhetnek az elektromos bekötés műveletei!  Az első munkafázis a beállítás, majd ezt követően a kabint rögzítő bilincsekkel fogjuk a plató pereméhez lerögzíteni, amely többek közt azért jó, mert nem fúrjuk meg az autót, a karosszériát.

19

Majd előkészítjük az elektromos bekötéshez a felépítményünket, amelynek színe – jelen esetben – nem egyezik az autó színével. Ezt úgy hívjuk, hogy primer állapotú kabin, amit mi általában az autó színére fényeztetünk. Ebben az esetben ez elmarad az ügyfél kérésére, ugyanis az egész autót be fogják fóliázni. Teljesen más színt kap majd, így megspórolva a fényezés költségeit. A fóliák ma már nagyon elterjedtek, sokan fóliáztatják az autóikat. Kedvelik az erdőt járó erdészek, vadászok, mivel nem karcolják össze az eredeti fényezést az ágakkal, gallyakkal és a fóliát bármikor le lehet venni róla, ha megsérül.

6

Kezemben van a kabin gyári tartozéka, amin keresztül rá tudunk csatlakozni az autó elektromos hálózatára. Ezáltal fog működni a pótféklámpa és a hátsó ablak fűtésünk.

20

Közeledünk a munka végéhez, így takaró-, díszítőkúpokat fogok felrakni a csavarok fejére, igényesebbé, esztétikusabbá téve ezáltal a felépítményünket. Felszereltünk egy munkakabint, bekötöttük elektromosan, ezáltal kaptunk egy pótféklámpát, hátsó ablakfűtést, így most már az ügyfelünk meg tudja védeni az értékeit. Remélem, hogy egészséggel fogja használni a kabint!”

Filmünket január 17-én, vasárnap 11:00 órakor láthatják Nézőink a HAZAI VADÁSZ TV Magazinban, az ECHO TV csatornán!

 

www.fhmag.hu

https://www.facebook.com/fhmag

http://www.idokep.hu/erdomezo

https://hu-hu.facebook.com/echotelevizio

http://www.echotv.hu/video/109512/20151220_Hazai_vadasz