Erdei Attila feeder világbajnokunk előadása a Széchenyi Zsigmond Vadászati Múzeumban

2015. december 15-én Erdei Attila, a feeder horgászat világbajnoka tartott előadást, melyen nagy létszámú közönség vett részt!

2 3 4 6

A teljes előadásából készült filmünkre – amelyben versenytitkokról is szó lesz – pedig nem kell már sokat várni, hiszen január végén megnézhetik itt a HAZAI VADÁSZ weboldalán, és a Széchenyi Zsigmond Vadászati Múzeum FILMTÁR-ban.

Január 23-án, szombaton 17:30 órakor pedig megtekinthetik Erdei Attila és Ambrus Tibor Fenyves-tavi horgászatáról forgatott filmünk II. részét, az ECHO TV műsorának legfrissebb HAZAI VADÁSZ TV Magazinjában!

Idézzünk fel Attila előadásának néhány gondolatát:

tn_DSCF2115

„Az utóbbi években sokkal többet foglalkoztam a finomszerelékes horgászaton belül a feeder horgászattal. Szerencsére most már ez a szakág is komoly fejlődésnek indult: hazai bajnokságot, nemzetközi versenyeket, világbajnokságot rendeznek belőle. A hétköznapi horgászoknál is egyre több embernél lehet látni a feeder horgászat eszközét az egészen finom light feedertől, pickerektől a pontyhorgászokig, akiknek egy része áttért a heavy feeder botokkal történő horgászatra. Megvan ennek a maga praktikus oka, hiszen akár a finomszerelékes horgászathoz, akár a bojlis horgászathoz próbálom hasonlítani a feeder horgászat eszköztárát, már csak a rezgőspicc mozgásából gyönyörűen lehet látni a kapásokat, mindemellett sokkal nagyobb távokat lehet elérni a feeder horgászat segítségével, mint például a finomszerelékes úszós horgászattal. Sőt, most már odáig fejlődött a feeder horgászat, hogy igazán kapitális halak megfogására alkalmas feeder szereléket is össze lehet állítani.

tn_DSCF2042 tn_DSCF2028 tn_DSCF2027 tn_DSCF2007

Két részre szoktam bontani a feederezést: az egyik, a pontyhorgászatból jövő method feeder horgászat, ahol vagy bordáskosarat használva, vagy tömködős kosarak különböző fajtáit alkalmazva gyakorlatilag célzottan inkább nagyhal horgászathoz alkalmas eszközöket találunk: rövid előkével, inline kosarakkal, ahol belől fut a zsinór a kosáron. Ezek azok a szerelékek, amelyekkel nagy távolságot lehet kellő erősségű bottal, nagyméretű orsóval elérni. Dévéreket, kárászokat, de nagyobb méretű békés halakat is remekül meg lehet fogni ezzel a módszerrel.

tn_DSCF2012

tn_DSCF2181 tn_DSCF2115 tn_DSCF2066 tn_DSCF2083

Másik oldal a finom feeder szerelék, amellyel már magyar bajnokságot, világbajnokságot is rendeznek. Ez az ága pedig inkább a finom horgászathoz közelít. Azokat a hazai sikereket, amelyek ebben a sportágban elérhetőek, ezzel a módszerrel sikerült elérni. Öt magyar bajnokság lett rendezve az elmúlt évek során, amelyből öt egyéni Magyar Bajnoki címet sikerült szereznem. Életünk első világbajnokságán, a belgiumi feeder világbajnokságon ezüst éremmel nyitott a magyar csapat és ott sikerült az egyéni Feeder Világbajnoki címet is megszereznem 2012-ben….”

11 7 8 10

Filmünket január 23-án, szombaton 17:30 órakor láthatják Nézőink a HAZAI VADÁSZ TV Magazinban, az ECHO TV csatornán!

www.fhmag.hu

https://www.facebook.com/fhmag

http://www.idokep.hu/erdomezo

https://hu-hu.facebook.com/echotelevizio

http://www.echotv.hu/video/109512/20151220_Hazai_vadasz