Ajánló – HAZAI VADÁSZ – 2015. december 12 – szombat 17:30 óra – ECHO-TV

Vadászati Jogi Konferencia Kardosfán  / Trófeamustra a Nyíri-erdőben / Építsünk vadászautót! – II. rész: Futóműemelés / A Süttői Erdészet bővelkedik kirándulóhelyekben

AJANLO_01

Vadászati Jogi Konferencia Kardosfán

2015. november 11-én az új vadászati törvény módosításait vitatták meg a somogyi vadászok a legmagasabb rangú jogalkalmazók közreműködésével Kardosfán, a SEFAG Zrt. szervezésében. A társaság számára rendkívüli jelentőséggel bír ennek a jogi konferenciasorozatnak a létrejötte, amely már az ötödik ülését tartja. Bár az elmúlt időszakban megtartott tanácskozások elsősorban az állami területek jogi problémáival foglalkoztak, a probléma megoldások, amelyek születtek, az egész vadásztársadalom számára is nagy segítséget jelentettek. A mostani konferencia témái nem véletlenül tartanak nagy közérdeklődésre számot: vadászterületek kialakítása, működtetése, vadászati törvény módosítása, „értékteremtő erdőgazdálkodás”. A konferencia gyakorlati segítséget nyújt mindazoknak, akik a területek kialakítását végzik jogi és szakmai munkában egyaránt.

AJANLO_02

Trófeamustra a Nyíri-erdőben

Kellemes, igazi őszi idő fogadta a KEFAG Zrt. Észak-Kiskunsági Erdészete által megrendezésre került dám trófeaszemlére érkezőket a társaság üzemi vadászterületén, a Kecskemét melletti nyíri-erdőben. Az első dámot ezen a területen az 1890-es évek közepén lőtték, azóta szerencsére több generáción át megmaradt a dám a Nyíri-erdőben. Ez a terület központi helye a térség vadászatának, tudományos kutatás, szakmai munka, oktatás színtere, gazdag repertoárral rendelkezik, de kiemelkedő a vadászati ágazata, amely szépen megmutatkozik a trófeáknál. A Nyíri-erdő évszázadokon keresztül Kecskemét város erdeje volt, évszázadokon át védte külső támadások ellen, ugyanakkor felügyeletet, védelmet is kapott a várostól.

AJANLO_03

Építsünk vadászautót! – II. rész: Futómű emelés

Megszakítva a dolgos hétköznapokat, ha végre kijutunk az erdőbe, kellő felkészültség hiányában bizony könnyen gondjaink támadhatnak a közlekedéssel. Elég egy komolyabb eső, amely feláztatja az erdei utat, és mind vezetési tudásunk, mind autónk máris próbatétel elé kerül. A széria autókhoz bizony jól jön egy-két olyan kiegészítő felszerelés, amely könnyebbé, biztonságosabbá és komfortosabbá teheti életünket! Persze ahhoz, hogy valakinek megengedjük, hogy autónkhoz hozzányúljon, szimpatikusnak kell lennie! Nos, sorozatunknak ebben a részében megismerhetik Florin-t, aki nem csak kitűnő autószerelő, de óriási türelme, és nagy szíve is van. Ő fogja autónk futóművét megemelni az Old Man Emu szett beépítésével!

AJANLO_04

A Süttői Erdészet bővelkedik kirándulóhelyekben

A Budapesti Erdőgazdaság Zrt.-ben kiemelkedő közjóléti tevékenység folyik. Süttői Erdészetének több kirándulóhelye is átadásra került a közelmúltban. A társaság minden évben kirándulásokat szervez a Süttői Erdészet területén. Most ősszel is így történt, kirándulásra hívták a lakosságot. Ez egy olyan kezdeményezés, amely közelebb hozza az erdészeket a természetszerető emberekhez! Szép számú érdeklődőt mozgatott meg a gombaismereti állomáshely, ahol megismerték, hogy az erdőben milyen gombafélék találhatóak. A látogatók egy 7,5 kilométeres túrán vettek részt. A kirándulásban elfáradt túrázókat pedig apróságokkal – forralt borral, teával, sült gesztenyével – lepték meg a szervezők.

 

Filmünket 2015. december 12-én, szombaton 17:30 órakor láthatják Nézőink a HAZAI VADÁSZ TV Magazinban, az ECHO TV csatornán!

 

www.fhmag.hu

www.facebook.com/fhmag

http://www.idokep.hu/erdomezo 

www.facebook.com/echotelevizio

http://echotv.hu/hazai-vadasz