Csapdában a törpeharcsák – Tisza-tó – 2015.október 31

t-1

Ígéretünkhöz híven, ezen a héten is tájékoztatást adunk az invazív fajok gyérítésének aktuális eredményeiről. A Kis-Tisza vonalában elhelyezett csapdák kiváló szelektáló eszköznek bizonyultak, hiszen az őshonos halállomány egyedeit nem, de a rajokban vonuló törpeharcsa állományt annál nagyobb számban ejtették foglyul.

t-2Az éjszakai lehűlések hatására a törpék rajokba tömörülve, vonulásba kezdtek. Az útvonalat elzáró csapdasorok így nagyon hatékonyan gyűjtötték össze a halakat. A területen horgászó sporttársak az elmúlt héten is figyelemmel kísérhették a megbízott halászok valamint az ellenőrzést végző halőrök és ökológusok munkáját.

t-3
A heti zsákmány elszállítására csütörtökön került sor, mely alkalommal 1693 kg azaz közel 20 000 db horgászatot akadályozó apró termetű fekete törpeharcsát sikerült a Tisza-tó vízteréből kitermelni.

t-4
Reméljük, hogy a hamarosan várható vízszint csökkentés és  a folyamatos hőmérséklet esés, kedvező hatással lesz a csapdázás eredményességére, és hamarosan ismét jó hírekkel jelentkezhetünk.

t-5

 

(forrás: http://sporthorgasz.eu )