Átadásra került a Budakeszi Vadaspark felújított fogadóépülete – 2015.10.14.

A megnövekedett látogatószámra való tekintettel a Budakeszi Vadaspark új fogadóépülete korszerű és akadálymentes lett

24 51

50

Az átadó ünnepségen részt vett Zambó Péter, a Pilisi Parkerdő Zrt. vezérigazgatója, Ugron Ákos Gábor állami földekért felelős helyettes államtitkár, FM, Lomniczi Gergely, a Pilisi Parkerdő Zrt. szóvivője, Dr. Tarnai Richárd Pest megyei kormánymegbízott, Csenger – Zalán Zsolt országgyűlési képviselő és Szabó Péter, a Budakeszi Vadaspark igazgatója.

5 6 4 48 47 27

32

31 30 29 28

A Vadaspark az új fogadóépületén kívül új pénztárhelyiségekkel, Baba-Mama Kuckóval, felújított és kibővített babakocsi-tárolóval, továbbá új és akadálymentesített mellékhelyiségekkel várja ezentúl a látogatókat.

35 34

7

Ugron Ákos Gábor állami földekért felelős helyettes államtitkár, FM

„Ennek a létesítménynek komoly hagyománya van, hiszen régóta szolgálja az idelátogatók érdekét. A Vadaspark a hazai élővilágot mutatja be, miközben környezeti nevelést biztosít a gyermekek részére. A mostani fogadóépület átalakítás is a családoknak kedvez, hiszen a közjóléti tevékenységnek tág területet ad. A megnövekedett látogatói létszám is mutatja, hogy milyen nagy mértékben van igény a társadalomban a természet iránt. Fontos kormányzati célnak tekintjük a környezeti nevelés és turizmus infrastruktúrájának fejlesztését, a Budakeszi Vadaspark pedig “zászlóshajója” ezeknek a törekvéseknek. A Pilisi Parkerdő Zrt. pedig  élen jár ezen fejlesztésekben. Mind a 22 állami erdőgazdaság a közjóléti tevékenységük mellett a vidéki megtartó képességet munkahelyteremtéssel szolgálják. Joggal reménykedhetünk abban, hogy újabb és újabb területekkel fog bővülni a Vadaspark, amelyre a későbbiekben lesz forrása az itteni erdészeknek.”

41 45 18 20

16

22 21

37

Lomniczi Gergely szóvivő, Pilisi Parkerdő Zrt.

„1979-ben alapították a Budakeszi Vadasparkot a Nemzetközi Gyermekév alkalmából azzal a céllal, hogy a Magyarország vadon élő állatfajait a természetes környezetükben mutassák be. Ez a cél a 21. században ugyanolyan fontos és aktuális, főleg, mivel a Pilisi Parkerdő Zrt. területét évente mintegy 20 millió látogató keresi fel, akik kikapcsolódást, pihenési lehetőséget és ismereteket is keresnek az őket körbevevő erdőterületből. Ezt az ismeret igényt és ezt a kikapcsolódási lehetőséget kínálja egyszerre a Budakeszi Vadaspark, egyre növekvő látogatói létszámok mellett. A mostani időszakban állatkertek, vadasparkok látogatottsága a válság éveiben sajnálatos módon országosan csökkent. Ebben a helyzetben tudta a Budakeszi Vadaspark szép lassan napjainkra már évi 150 ezer látogató létszám fölé emelni látogatottságát. Nagyon fontos visszaigazolás ez nekünk, hiszen meg tudjuk hallgatni a látogatók véleményét és ez alapján tudunk fejleszteni. Ez történt 2015 őszén is, amikor a főbejáratot átalakítottuk: a régi szerkezetet felújítottuk, megerősítettük, ahol kellett, ott javítottuk, valamint kiegészítettük olyan létesítményekkel, amelyekre szükség van egy 21. századi kirándulóközpontban.”

38 40 23 25

9

Szabó Péter igazgató, Budakeszi Vadaspark

 „Nagyon fontos mérföldkőhöz érkezett el a Budakeszi Vadaspark. 1979-ben, amikor a Pilisi Parkerdő Zrt. jogelődje megalapította a vadasparkot és elhatározta, hogy ezen a területen kívánja bemutatni a Magyarországon őshonos, illetve betelepült állatokat, nem gondolták, hogy 36 évvel később még több látogató látogatja majd. Az idei évben reményeim szerint rekord létszámú látogatószámot fogunk tudni jelenteni, amely eddig idén 155 ezer látogatót jelent.

 Fő célközönségünk a kisgyermekes szülők, őket kell kiszolgálnunk, látogatói élményüket fokoznunk, ezért számtalan családbarát fejlesztéssel készültünk és számos programmal várjuk őket. Mivel nő a látogatottság, ezért az infrastruktúrát is fejlesztenünk kellett, amellett, hogy az állatok életterét is növeljük. Ezért a tavalyi évben elhatároztuk, hogy bővítjük, és megszépítjük a vadaspark főbejáratát, amelynek tervezése közel egy évet vett igénybe.

Felmértük a látogatók igényeit és megnéztük, hogy mire van egy 21. századi embernek igénye. Fontosak számunkra a családok, így bővítettük a Baba-Mama kuckót, így kulturált körülmények között tudják ellátni a kicsiket. Ingyenesen tudnak kölcsönözni babakocsit is a park területén lévő terepviszonyokhoz alkalmazkodva. A megemelkedett látogatói létszámot a pénztárak gyorsan, kulturáltan és szabályosan tudják kiszolgálni. Aki eljön hozzánk, meleg ebédet is el tud fogyasztani, ezt szolgálja a megújult büfé- illetve ajándékboltunk is.

Jövő év során tervezzük a Budakeszi Vadaspark bővítését többek közt egy madár kifutó rendszer megépítésével!

Nálunk az állatgondozók, trénerek foglalkozásukat tekintve vadgazda mérnökök, akiknek nemcsak a munkahelyük, hanem a szenvedélyük is a természetközeliség. Napról napra magas szintű szolgáltatást nyújtanak kollégáim, ami párját ritkítja hazánkban.”

18 17

42 13

Megújult büfé-és ajándékbolt:

38

Kölcsönözhető babakocsi-flotta:

10

6 db női, 2 db férfi, továbbá mozgáskorlátozottak számára használható, korszerű mellékhelyiségek:

1 Capture

40

Nyugalom szigete babának és mamának:

44 43

49

8

36

 

Filmünket november 14-én, szombaton 17:30 órakor láthatják Nézőink a HAZAI VADÁSZ TV Magazinban, az ECHO TV csatornán!

 

www.hazaivadasz.hu

www.facebook.com/fhmag

http://www.idokep.hu/erdomezo

www.facebook.com/echotelevizio

http://echotv.hu/hazai-vadasz