Ajánló – HAZAI VADÁSZ TV Magazin – 2015. október 25-i adás

X. Sárosfői Trófeaszemle / A MEGOSZ 2015. évi nagyrendezvénye / Bizonyított a “Muzsikál az erdő” a Körösök völgyében / A Hársas tavi kirándulóhely átadása / Építsünk vadászautót! / Új turistacentrum a Mátra tetején

 

1-Sárosfő

X. Sárosfői Trófeaszemle

A Bakonyerdő Zrt.-nél többéves hagyomány, hogy a bőgés végével a társaság számot ad szeptemberi tevékenységéről, és közszemlére bocsátja a trófeákat. Az idei volt a X. Trófeaszemle, amelyet a Sárosfői Vadászháznál rendeztek meg. A késő őszi időben sok vadász jött el, hogy megtekintse a kiállított trófeákat. Volt mit nézni! A megjelenteket Varga László vezérigazgató köszöntötte, majd Korn Ignác vadgazdálkodási osztályvezető ismertette az idei bőgés eredményeit.

2-Megosz

A MEGOSZ 2015. évi nagyrendezvénye

Idén a 25. évfordulóját ünneplő Kuhn rakodógép Kft. adott otthont az ünnepélyes rendezvénynek. Az országos találkozón elhangzottak a vidékfejlesztés jövőbeli erdészeti műveletei köré csoportosultak, mivel ez határozza meg a magánerdő gazdálkodás jövőbeni fő irányait. Délelőtt a jelenlévők tájékoztatást kaphattak a magánerdősöket élénken foglalkoztató jogszabályi háttér várható változásairól. Délután a STIHL, a VALKON 2007 KFT. és a házigazda KUHN Rakodógép Kft. előadásait és bemutatóit tekinthették meg az érdeklődők, majd a Világbajnok IV. helyezett Magyar Fakitermelő Válogatott látványos műsora zárta a rendezvényt.

3-MUER

Bizonyított a “Muzsikál az erdő” a Körösök völgyében

A rendezvény szeptember 26-27-én a Délalföldi Erdészeti Zrt. Erdészeti Erdei Iskolájával együttműködve, Gyula város támogatásával valósult meg. Akik nem riadtak vissza az esőtől, nem csalatkoztak. A „Muzsikál az erdő” szervezői bizonyították, hogy a rendezvény egyik jelmondatát – azaz a „nincs rossz időjárás, csak rossz öltözködés” – valóban komolyan gondolják. A meghirdetett rendezvény megvalósult esőkabátban, gumicsizmában, időnként pedig az Erdei Iskola nyújtotta falak oltalma alatt.

4-Hársas-tó

Hársas tavi kirándulóhely átadása

A 19. alkalommal megrendezett Erdők Hete rendezvénysorozat keretén belül átadásra került a Szentgotthárd-Máriaújfalu térségében elterülő Hársas-tó mentén kialakított erdei kirándulóhely. A Hársas-tó Szentgotthárd egyik idegenforgalmi gyöngyszeme, mely egy csodálatos erdős környezetben terül el, s nem messze innen húzódik a Mária zarándokút is. Köszönhetően a Szombathelyi Erdészeti Zrt. közjóléti tevékenységének, már nemcsak a horgászok, hanem a kirándulók is fel fogják keresni ezt a helyet.

5-vadászautó

Építsünk vadászautót!

Megszakítva a dolgos hétköznapokat, ha végre kijutunk az erdőbe, kellő felkészültség hiányában bizony könnyen gondjaink támadhatnak a közlekedéssel. Elég egy komolyabb eső, amely feláztatja az erdei utat, és mind vezetési tudásunk, mind autónk máris próbatétel elé kerül. A széria autókhoz bizony jól jön egy-két olyan kiegészítő felszerelés, amely könnyebbé, biztonságosabbá és komfortosabbá teheti életünket! Most induló sorozatunkban ilyen technikai kiegészítőkkel, azok használatával foglalkozunk.

6-Mátra

Új turistacentrum a Mátra tetején

Október 2-án került sor a 700 méter tengerszint felett fekvő Rudolf-tanya ünnepélyes átadására az Egererdő Zrt.-nél. A társaság az Országos Kékkörhöz kapcsolódó kerékpáros pihenőhelyet és turistacentrumot alakított ki. Ezzel a fejlesztéssel a Rudolf-tanya immár igazi pihenő-, illetve szálláshellyé vált. A 70 millió forintos beruházás révén összesen 72 embernek tudnak szállást biztosítani.

 

Adásunkat október 25-én, vasárnap 11 órakor láthatják Nézőink a HAZAI VADÁSZ TV Magazinban, az ECHO TV csatornán!

 

www.fhmag.hu

www.facebook.com/fhmag

http://www.idokep.hu/erdomezo 

www.facebook.com/echotelevizio

http://echotv.hu/hazai-vadasz