Megújult az Izsákfai Parkerdő! – 2015.10.02.

2015. október 2-án került sor a Szombathelyi Erdészeti Zrt. közjóléti programja keretében létesített Celldömölk-Izsákfai Parkerdő átadó ünnepségére

7

2

Az ünnepségen Ágh Péter országgyűlési képviselő, Bakó Csaba, Szombathelyi Erdészeti Zrt. erdőgazdálkodási igazgató, Fehér László Celldömölk Város polgármestere és Majthényi László megyei közgyűlés elnök vettek részt. A beszédeket a Celldömölki Városi Általános Iskola második osztályos tanulóinak műsora követte, majd a szalagátvágás során hivatalosan is átadták a látogatóknak az Celldömölk-Izsákfai Parkerdőt az új tanösvénnyel.

5 4 1 6 3 16

32

Ágh Péter országgyűlési képviselő

„A természetjárás fejlesztése az országépítés egyik kiemelt feladata, ezért az elmúlt időszakban számos olyan beruházás történt, amelyek parkokat, különböző természeti létesítményeket érintenek. Örömmel látjuk azt, hogy Vas megyében is egyre több olyan fejlesztés valósult meg, amelyek azt üzenik, hogy a megye most már valóban a miénk, a vas megyeieké. Továbbá mindazoké, akik idelátogatnak a térségünkbe és meg akarnak ismerkedni azzal a páratlan kinccsel, azzal a természeti örökséggel, amelyet a megye rejt. A Szombathelyi Erdészeti Zrt. nagy fejlesztéseinek köszönhetően Sárváron, Celldömölkön, a Kőszegi-hegységben és az Őrségben nyílt mód arra, hogy a természethez közelebb hozzuk a természetbarátokat. Olyan fejlesztések valósultak meg, amelyek azt üzenik, hogy a kormány felelősen viselkedik a környezetvédelem ügye és a következő nemzedékek felnevelése érdekében. Fontos, hogy a gyerekeket ki tudjuk vinni a természetbe, hiszen a lokálpatriotizmus építésének egyik alapköve az, hogy tudjanak vonzódni a saját természeti szépségeikhez, amely körbeveszi őket. Nem szabad elfeledkezni arról sem, hogy miközben számos nagy beruházással fejlesztjük a térséget, közben azért is tegyünk, hogy különböző kisebb beruházások révén még inkább élhető legyen a megye. Bízunk abban, hogy minél többen látogatnak ki erre a területre.”

17 15 24 8

34

Bakó Csaba erdőgazdálkodási igazgató, Szombathelyi Erdészeti Zrt.

„A Szombathelyi Erdészeti Zrt. Vas megye állami erdeinek kezelője. 2010-2014 között több, mint 600 millió Forintot fordítottunk saját forrásból közjóléti, közcélú beruházásokra. Az idei évben több, mint 200 millió Forintból folytatjuk ezeket a fejlesztéseket. Idén átadásra került a Scherg Lőrinc kilátó, az Gróf Ambrózy-Migazzi István kilátó a Jeli Arborétumban, valamint a Kőszeg-Velem közti erdészeti közjóléti feltáró út a Kőszegi-hegységben. Ezeknek az átadásoknak a sorába illik bele az, hogy Vas megye valamennyi jelentős állami erdővel rendelkező nagyobb városának térségében megújítjuk a parkerdőket. A mai nap került sor a Celldömölk-Izsákfai parkerdő átadására, amely 9 millió Forintos költségből valósult meg a társaság saját forrásaiból.”

23

33

Fehér László polgármester, Celldömölk város

„Az izsákfai parkerdőt közös összefogással az 1970-es években alakította ki a Szombathelyi Erdészeti Zrt. jogelődje. A Sági-parkerdő nagy népszerűségnek örvendett akkoriban, amelyet a városban élő gyermekek, általános iskolások, felnőttek kirándulásokhoz használtak. Sajnos azonban az évtizedek alatt nem volt karbantartva ez a terület, egyre inkább leamortizálódott és emiatt a látogatók száma is csökkent. Nagy örömünkre szolgál, hogy megtörtént ennek a területnek a felújítása. Celldömölk a Ság hegy lábánál fekszik. Nevezetességei – a Ság hegy lábánál megtalálható Kemenes Vulkánpark Látogatóközpont, Vulkán Gyógy- és Élményfürdő és Máriacell  – miatt sok turista látogat el városunkba. Bízunk benne, hogy kirándulásaikhoz egyre többen fogják igénybe ezt a parkerdőt és tanösvényt szabadidejük eltöltésében és hasznos része lesz a városunknak.”

30

26 27   3 9 10 11 12 13 14 18

19

Filmünket november 8-án 11:00 órakor láthatják Nézőink a HAZAI VADÁSZ TV Magazinban, az ECHO TV csatornán!

 

www.fhmag.hu

www.facebook.com/fhmag

http://www.idokep.hu/erdomezo 

www.facebook.com/echotelevizio

http://echotv.hu/hazai-vadasz