Jubileumot ünnepelt a NEFAG Zrt. – 2015.09.07

NEFAG Zrt. fennállásának 65. évfordulóját ünnepelte 2015. szeptember 7-én a társaság szolnoki, Kaán Károly 71. szám alatti székhelyén

1

A NEFAG Nagykunsági Erdészeti és Faipari Zrt. a megye egyik legdinamikusabban fejlődő cége.

7 11

 

30A rendezvényen megjelent, több mint 300 fős ünneplő közönséget Dégi Zoltán vezérigazgató köszöntötte, aki visszatekintett a vállalat több, mint fél évszázados múltjára és egyben a jövőbeli fejlesztésekről is beszélt: „Az alföld közepén, a Nagykunságban rendkívüli teljesítmény volt, amit az elődeink elvégeztek, azzal, hogy az annak idején 125 hektár állami erdőterületből, most már több tízezer hektár állami területe van a megyének. Nagyon büszke vagyok arra, hogy a NEFAG Zrt.-nek nyugdíjazott és frissen kezdett munkatársai együttesen ünnepelhették a társaság évfordulóját.”

 

29

 

A vezérigazgató szavai után Dr. Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter kiemelte a cég az alföldi erők fennmaradásáért végzett kiemelkedő munkáját, erőfeszítését: „A NEFAG Zrt. állami tulajdonú cég, együtt dolgozik az önkormányzatokkal és emellett számos közjóléti funkciót is ellát; vadasparkokat, erdei játszótereket, arborétumokat épít. Az alföldi erdőkkel olyan kincs van a birtokunkban, amely azt hiszem, hogy méltán lehet világhírű.”.

 

33

 

Dr. Bitay Márton Örs állami földekért felelős államtitkár kiemelte, hogy nagyon büszke a NEFAG Zrt.-re és eddig elért eredményeire: „A NEFAG Zrt. a semmiből hozott létre olyan alföldi erdőket, amely mindannyiunk közös érdeke. A speciális talajadottságok miatt ezt a homokos talajt megkötve nemzetgazdasági hasznot termel a cég és GDP-ben mérhető módon hozzájárul a magyarországi faiparhoz. ”

 

 

A jubileumi ünnepségen a Dégi Zoltán vezérigazgató úr átnyújtotta Dr. Fazekas Sándor miniszter úrnak a cég egy-egy arany-, ezüst- és bronz emlékplakettjét is.

9 10

24 23 22 27 16 15

Az ünnepi évfordulót a NEFAG Zrt. történetét feldolgozó kiadvánnyal ünnepelték meg, majd a beszédek megtartása után ünnepi ebéd és hatalmas dísztorta következett. A vendégek a műsor további részében meghallgathatták Pápai Gábor visszaemlékezését és megtekinthették a Cuháré néptáncegyüttes műsorát is. A program további részében pedig ellátogathattak a Bagolyvár Vadasparkba, illetve sétakocsikázásra is indulhattak.

32 31 19 17 13 18

27

 

Filmünket szeptember 27-én, vasárnap 11:00 órakor láthatják Nézőink a HAZAI VADÁSZ TV Magazinban, az ECHO TV csatornán!

 

www.fhmag.hu

www.facebook.com/fhmag

http://www.idokep.hu/erdomezo 

www.facebook.com/echotelevizio

http://echotv.hu/hazai-vadasz