II. Szent Hubertus mise a bujáki Káponkán – 2015.08.29

Immár második alkalommal rendezte meg a Bujáki Erdészet a Bujáki Egyházközösség együttműködésével a Szent Hubertus misét az erdészek és a vadászok védőszentjének tiszteletére

 

A rendezvényen civilek és családosok nemcsak Bujákról, hanem a környező településekről, egyházközösségekről is szép számmal képviseltették magukat. A hagyományteremtő céllal megrendezett szentmisét közös ebéd követte a helyi vadásztársaság jóvoltából a bujáki Káponkán.

11

 

32

Marti József, Buják plébániai kormányzója

„A Bujáki Erdészettel közösen három évvel ezelőtt adtuk át ezt a helyet, amelyet a bujákiak régtől fogva „Káponkának” neveznek, hiszen ezen a helyen állt valamikor az ősi középkori bujáki templom. Utána egy évvel született a helyi vadásztársaság tagjaiban az elhatározás, hogy a Hubertus misét az őszi vadászati idény kezdete előtt szeretnék ezen a helyen, minden esztendőben hagyományteremtő szándékkal megtartani. Ebben az évben második alkalommal került sor a Hubertus misére. Ezzel mi, valamilyen szinten bujáki őseink és Buják község alapítói előtt is tisztelgünk. Buják népének története kezdettől fogva összefonódott az erdővel, az erdei vadakkal, amelyek éltették és táplálták az erdőben megbúvó népet. De mivel sokan hódolnak, akár hivatásszerűen, akár hobbiszinten a vadászatnak, ezért bennük is jogos igényként merült fel, hogy szeretnék az egyházban az erdészek és vadászok védőszentjeként tisztelt Szent Hubertus püspöknek oltalmát és pártfogását kérni az őszi vadászati idény kezdete előtt. A jövőben szeretnénk tovább vinni ezt a szép hagyományt, mely fontos szerepet játszik Buják életében.”

 

36 37 33 34 35 38

Filmünket szeptember 27-én, vasárnap 11 órakor láthatják Nézőink a HAZAI VADÁSZ TV Magazinban, az ECHO TV csatornán!

 

www.fhmag.hu

www.facebook.com/fhmag

http://www.idokep.hu/erdomezo 

www.facebook.com/echotelevizio

http://echotv.hu/hazai-vadasz