FM Kupa – Erdőgazdaságok közötti vadász-lövész verseny – Sarlóspuszta – 2015.08.28

Augusztus 28-án került sor a Mecsekerdő Zrt. szervezésében az erdőgazdaságok közötti vadász-lövész verseny záró fordulójára, az FM Kupára. A sarlóspusztai lőtéren megrendezett egész napos programot Ugron Ákos Gábor állami földekért felelős helyettes államtitkár nyitotta meg.

nyitókép

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

„Nagyon örülünk, hogy rekordszámú résztvevővel, összesen 95 nevezővel zajlik az FM bajnokság ezen stációja. Ez egy remek alkalom nemcsak azért, mert az ember gyakorolhatja magát a hivatásában – gondolok itt a puska helyes gyakorlatára, lő készségre- , hanem mert az ország minden tájáról érkeznek ide hivatásos vadászok, akik között jó barátságok köttetnek. Ez az esemény igazi közösségformáló is, ahol a vadászok megosztják egymással szakmai tapasztalatukat. Erre nagy szükség van, hiszen a mi szakmánk tapasztalati szakma, szokták is mondani, hogy a vadász tudása a lábában van. Köszönetet szeretnék mondani a Mecsekerdő Zrt.-nek, aki a verseny szervezését biztosította és hozzáadta az anyagi és szakmai feltételeket.”

 

56 54 55 60 58 59

96

Pap Norbert hivatásos vadász, NEFAG Zrt.

„Ez a rendezvény túlnő azon, hogy sportesemény legyen, hiszen ilyenkor lehetőségünk nyílik arra, hogy a több száz kilométerre lévő kollégákkal találkozni tudjunk. Nagyon fontos szakmai és kereskedelmi témákat tudunk érinteni, csiszoljuk a tudásunkat. Egy hivatásos vadász életében nagy hangsúlyt kap, ha jól kezeli a fegyvert, mind a saját épsége érdekében is, mind a cége eredményességének érdekében is. Azt tanácsolom vadásztársaimnak, hogy ha lehetőségük van rá, gyakoroljanak, vegyék elő háromszor-négyszer szezon előtt a vadászpuskát, mielőtt elengednék az első lövéseket. Tudniillik aki lövi a golyót, az tudja, hogy az első lövés hosszú állás után soha nem oda fog menni, ahová gondolja az ember. Mindenkinek azt ajánlom, hogy látogasson meg egy lőteret és lőjön párat, ne sajnálja a lőszert, mert sok kellemetlenségtől és anyagiaktól meg tudja magát védeni, ha nem sebzés, vagy hibázás a vége.”

82

 

61 63 62

78 81 80

85

46 45 44

91 90 92

88

31 95 94

79 78 42

97

Györök Lajos vadgazdálkodási osztályvezető, Mecsekerdő Zrt.

„A Mecsekerdő Zrt. számára megtiszteltetés, hogy az első erdész-vadász versenyt, az FM kupát megrendezheti. Bízunk benne, hogy a társerdőgazdaságoknak is tetszeni fog a bajnokság és eredményes lesz. A hivatásos vadászoknak elengedhetetlen, hogy a fegyvert maximális pontossággal és biztonsággal használják, ekkor tudják kiválóan végezni a munkájukat. Ha biztonságosan kezelik a fegyvert és nem teremtenek balesetveszélyes helyzetet, akkor hatalmas értéket mentenek meg az erdőgazdaságok számára. Nem beszélve arról, hogy évente egy-egy lövéshez jutnak a vadászok és ha ez a lövés sikeres, akkor kellemes a befejezése a vadászatnak. Ha a lövés mellé ment, akkor nem úgy alakul a vadászat, ahogy eltervezték, nem beszélve a sebzés esetén fellépő aggodalmakról.” 

 

40 39 38 37 36 35


64

  34  65 66

73 74 75

77 78 70 71 68 67

69

Filmünket 2015. szeptember 20-án, vasárnap láthatják Nézőink a HAZAI VADÁSZ TV Magazinban, az ECHO TV csatornán!

 

www.fhmag.hu

www.facebook.com/fhmag

http://www.idokep.hu/erdomezo 

www.facebook.com/echotelevizio

http://echotv.hu/hazai-vadasz