Juhász- és Pásztorkutyák Nemzeti Kiállítása a Sárosfői Vadászháznál – 2015.08.16

A Bakonyerdő Zrt. és a Kelet-Magyarországi Ebtenyésztők Egyesülete immár második alkalommal választotta a Sárosfői Vadászháznál található páratlan környezetet a juhász és pásztorkutyák kiállításának helyszínéül

 

A rendezvény sok látogatót vonzott, főként családokat. A szervezők sokszínű programmal igyekeztek kedveskedni kicsiknek és nagyoknak egyaránt – a programok közt szerepelt többek között lovaskocsikázás, kovács bemutató, tűzoltóautó bemutató, erdei iskolás játszóház.

 

eb8 eb7 eb6

 

eb2

Varga László, vezérigazgató, Bakonyerdő Zrt.

„Szívesen álltunk rendelkezésre a verseny megrendezésében. Ha megkeresnek minket egy ilyen jellegű kéréssel, akkor természetesen szívesen segítünk a település önkormányzatának egy jelentős anyagi terhet átvéve. Munkatársaim is szívesen jöttek ide segíteni, hiszen mindenkinek van kutyája az erdőgazdaságnál. Minden megmérettetés előtt kell egy utolsó kikapcsolódás, hiszen a vadászszezon szeptemberben kezdődik és egészen február végéig tart.”

 

 

eb4

Dr. Simicskó István, sporttért felelős államtitkár, Emberi Erőforrások Minisztériuma

 

„A kutya, amely évezredek óta az embert a természethez köti, mindig emlékeztet minket az ősi múltunkra, hagyományainkra, értékeinkre. Rohanó világunkban lelki erőt adnak nekünk. A juhász és pásztorkutyák eleven örökségét képezik nemzetünknek, nemzeti kincsünknek. Ezen a kiállításon egyfajta jellemvizsgálatot is tartunk, hiszen ahogyan neveljük a kutyánkat, az a jellemünknek egyfajta visszatükröződése. Bízom abban, hogy ez a kutyakiállítás nemcsak a külsőségekről, hanem a lelki szépségről is szól. Hiszen ezek a juhászkutyák mind értünk vannak, az embert szolgálják és segítik.”

 

eb3

Szabó Sándor, elnök, Kelet-Magyarországi Ebtenyésztők Egyesülete

„Szeretném megköszönni a Bakonyerdő Zrt.-nek, hogy erre a napra otthont adott kutyakiállításunk helyszínéül. Célunk az, hogy létrehozzunk egy olyan programot a magyar emberek számára, hogy már gyermekkorukban kialakuljon bennük egyfajta felelősségtudat az állatok iránt. Hiszen az a gyermek, aki már hét-nyolc évesen elkötelezi magát kutyatartásra, a gyermek fejlődésében, jellemében nagyon sokat fog jelenteni az állat és kialakul benne a kötelességtudat. A kutyával való kapcsolat hatással lesz a későbbi éveire és az életperiódusának egy olyan értéke lesz, amire öregkorában szívesen fog visszagondolni.”

 

 

 

eb10 eb14 eb13 eb1 eb12 eb11 eb5 eb15 eb9

 

Filmünket szeptember 20-án, vasárnap láthatják Nézőink a HAZAI VADÁSZ TV Magazinban, az ECHO TV csatornán!

 

www.fhmag.hu

www.facebook.com/fhmag

http://www.idokep.hu/erdomezo 

www.facebook.com/echotelevizio

http://echotv.hu/hazai-vadasz