Ajánló – HAZAI VADÁSZ TV Magazin – 2015. augusztus 23-i adás

A Magyalosi lőtér ünnepélyes megnyitója Ravazdon / Nyomkereső Vadásztábor Gemencen /A Padkűi kilátó átadása Balatongyörökön / Tűzugrás, muzsika, túra – Szent Iván-éj Obornakon / “Tanulni természetközelben…” – Egy nap a Vackor Vár Erdei iskola Túlélő Táborában Kecskemét-Hetényegyházán / HUNTTROPHY – HAZAI VADÁSZ Kvíz

 

A Magyalosi lőtér ünnepélyes megnyitója Ravazdon

2015. július 7-én tartották a Kisalföldi Erdőgazdaság Zrt. Magyalosi lőterének ünnepélyes megnyitóját Ravazdon. A lőtéren két 50 méteres futóvad lövő pályát, tizenkét 160 méter hosszú golyós pályát, tíz, szituációs lövészetre alkalmas pisztolypályát, két skeet és trap lövő pályát, nyolc compakt sporting pályát, valamint közösségi teret és kiszolgáló épületet alakítottak ki. A létesítmény nagyobb számú országos, illetve nemzetközi versenyek lebonyolítására is alkalmas, így Európa első tíz lőterének egyikévé válhat.

1 - Magyalosi lőtér megnyitója

Nyomkereső Vadásztábor Gemencen

A Gemenc Zrt. az idén már negyedik alkalommal rendezte meg Nyomkereső Vadásztáborát a vadászat iránt érdeklődő gyermekek részére. A szervezők a korábbi évekhez hasonlóan, az idén is rengeteg programmal készültek. A gemenci tábornak az az egyik erőssége, hogy a gyerekek első kézből szerzett információkat gyűjthetnek be a természetről. Erdészekkel, vadászokkal találkozhatnak, tehát sokféle szempontból megismerik az erdőt, a vadat, természetjárást. Az erdő éjszakai életét is megtapasztalhatják, amikor leginkább csak a hangokra és a zseblámpák fényére lehet hagyatkozni, még kenutúrán is részt vesznek. Az utolsó nap pedig a szülőkkel együtt telik, amikor is a gyerekek, mint képzett tárlatvezetők bemutatják szüleiknek a kiállításokat és végigvezetik őket a táboron.

 2 - Nyomkereső Tábor Gemencen

A Padkűi kilátó átadása Balatongyörökön

A Bakonyerdő Zrt. 2015. július 1-én Balatongyörök határában adta át a megújult Padkűi kilátót. A helyi lakosok és a turisták által is kedvelt térségben fokozódó érdeklődés mutatkozott az erdőtömb közjóléti hasznosítása iránt, így a leromlott állapotú létesítmény újjáépítése is szükségessé vált. Az eredetileg az erdőművelési munkák bemutatására épült „nagyméretű magasles” helyett magasabb, biztonságosabb és nem utolsó sorban esztétikusabb létesítményt hoztak létre. A kilátó 18,9 m-es csúcsmagassággal emelkedik a táj fölé, a panorámát a 12,6 m magas járófelületről csodálhatják az ide érkezők.

 3 - Padkűi kilátó átadása

Tűzugrás, muzsika, túra – Szent Iván-éj Obornakon

2015. június 27-én különleges eseménynek adott otthont az obornaki Nyitnikék Erdei Iskola. A Zalaerdő Zrt. a Szent Iván-éjhez kapcsolódóan rendezte meg az éjszakába nyúló, túrával, tűzugrással, koncerttel egybekötött programot. Ez alkalommal közel százan vettek részt az éjszakai rendezvényen. Eszteregnyéig a menetrend szerinti autóbusszal utaztak Nagykanizsáról, onnan gyalog folytatták útjukat az erdei iskolához. Többen kocsival érkeztek hozzánk, de őket is ugyanolyan szeretettel, vendéglátással fogadták, mint a túrázókat. Zsíroskenyér, tea, bor várta a vendégeket, a muzsikáról és a jó hangulatról pedig Tatár Csaba és a Zalakarosi Fúvós Együttes gondoskodott. S ha már Szent Iván-éj, akkor tűzugrás is szerepelt a programok között. A bátrabbak túrazsákkal, a még bátrabbak párjukkal ugrották át a tüzet.

4 - obornak

“Tanulni természetközelben…” – Egy nap a Vackor Vár Erdei iskola Túlélő Táborában Kecskemét-Hetényegyházán

2015. július 14-én a KEFAG Zrt. Vackor Vár Erdei Iskolájának Túlélő Táborában járt  a HAZAI VADÁSZ stábja. A varázslatos Nyíri-erdő közepén elterülő Erdei Iskola minden szempontból tökéletes helyet biztosít az olyan gyermekek számára, akiket érdekel az erdő, a természet. A Vackor Vár Erdei Iskola a Kecskemét-Hetényegyháza melletti Nyíri erdőben, a Duna-Tisza közének egyik legszebb homokpusztai tölgyes ligeterdejében található. Fő célkitűzése a 6-18 év közötti korosztály természetszeretetének, környezetbarát szemléletének és viselkedésének kialakítása: – “Aki sokat jár erdőbe, megtanul összhangban élni környezetével, türelmesebb lesz, következésképpen toleránsabb a másik emberrel.”

 5 - Vackor Vár

HUNTTROPHY – HAZAI VADÁSZ Kvíz

Augusztus havi kvíz kérdésünk: Az oroszlán-falkák alapját a rokon nőstények alkotják, hozzájuk csatlakoznak az ivarérett kort még el nem érő kölykeik. Felettük az uralmat a hímek gyakorolják, előfordul azonban, hogy új hímek veszik át a hatalmat. Mi az új urak első dolga?
hunttrophy kép1. Azonnal párosodni kezdenek a nőstényekkel, hogy minél hamarabb saját kölykeik legyenek a falkában,

2. azonnal elzavarják a nőstényeket vadászni, hogy azok zsákmányt ejtsenek a harcokban legyengült hímek részére,

3. megölik a nőstények még anyatejjel táplált kölykeit, hogy előre hozzák a nőstények peteérését, így párosodási kedvét.

Ebben a hónapban is a Blaser Magyarország Kft. által felajánlott értékes termék kerül kisorsolásra a Hazai Vadász kvíz kérdésben helyesen válaszoló felhasználóink között!

 

 

Filmünket 2015. augusztus 23-án, vasárnap 15:30 órakor láthatják Nézőink a HAZAI VADÁSZ TV Magazinban, az ECHO TV csatornán!

 

www.fhmag.hu

www.facebook.com/fhmag

http://www.idokep.hu/erdomezo 

www.facebook.com/echotelevizio

http://echotv.hu/hazai-vadasz