A véreb orra és a vizslák vérebes munkája – Előadás a Széchenyi Zsigmond Vadászati Múzeumban – 2015.07.16

A véreb orra és a vizslák vérebes munkája

A vérebek és a vizslák vérebes munkájáról, a kiképző tapasztalatairól és élményeiről tart előadást Maróti Béla gyakorló vérebvezető, kiképző a Széchenyi Zsigmond Vadászati Múzeumban 2015. július 16-án, csütörtökön délután 16.30 órakor!

v-3

“A nehezített vércsapaversenyek során szó sincs vadászatról. Ezeken megpróbáljuk azokat a kutyákat megtalálni, amelyek jól megoldják a feladatokat. Mesterséges, vér nélküli csapákat fektetünk le, általában 1400 méter hosszúságban, kettő derékszögű töréssel, és egy hegyes-szögű visszatöréssel. A csapák kidolgozásáig legalább 20 óra kell, hogy elteljen! 10 db jelet helyezünk el, melyet a vérebvezetőnek a megtalálás után be kell mutatnia.

v-9

Majdnem mindegy, hogy mit követ a véreb, csak azt mutassa meg nekünk, hogy az A pontból el tud jutni az 1400 méterre lévő B pontba, csalhatatlanul, tévesztés nélkül. Az első szaganyagot, amit megmutatunk neki, azt tartsa végig! Hiszen ez az alapja az éles munkáknak is! Csak sok gyakorlás után lehet elérni magas szintre. Például az idei KASZÓ KUPA versenyt is közel 6000 méteres vezeték munkával nyerte meg a győztes, amíg terítékre került a sebzett dámszarvas. És ráadásul mindez rendkívül nehéz, esős, szeles időben történt!

v-5

v-2

Fantasztikus eredményeket érnek el a magyar vérebvezetők, a magyar vérebek. Manapság tehát egyáltalán nem ritkák a több kilométeres sikeres munkák sem. Ez pedig a Magyar Véreb Egylet céltudatos, következetes tenyésztési szisztémáján is alapul.” –  Maróti Béla vezetőségi tag, Magyar Véreb Egylet.

Találkozzunk a Széchenyi Zsigmond Vadászati Múzeumban 2015. július 16-án, délután 16:30 órakor!

 

v-4

Ismerjük meg a vérebvezetők munkájának eredményeit, és találkozzunk Maróti Bélával, akitől sok érdekességet megtudhatunk a vérebekről, és a vizslákról is!

 

v-2

https://www.facebook.com/PROGRAMOKHATVAN            

http://tavaszifesztival.hatvan.hu/