A Magyalosi lőtér ünnepélyes megnyitója – Ravazd – 2015.07.07

2015. július 7-én tartották a Kisalföldi Erdőgazdaság Zrt. Magyalosi lőterének ünnepélyes megnyitóját Ravazdon

 

A lőtéren két 50 méteres futóvad lövő pályát, tizenkét 160 méter hosszú golyós pályát, tíz, szituációs lövészetre alkalmas pisztolypályát, két skeet és trap lövő pályát, nyolc compakt sporting pályát, valamint közösségi teret és kiszolgáló épületet alakítottak ki. A létesítmény nagyobb számú országos, illetve nemzetközi versenyek lebonyolítására is alkalmas, így Európa első tíz lőterének egyikévé válhat.

k-2

Orbán Tibor, a Kisalföldi Erdőgazdaság Zrt. vezérigazgatója köszöntötte a megjelenteket:

“Nagy örömömre szolgál, hogy a mai napon itt állhatok Önök előtt és bemutathatom mindnyájuknak az általunk megálmodott sportlétesítményt, melyen több évvel ezelőtt próbáltunk meg egy kisebb tervvel elindulni.

 

lőtér-2

Az itt látható sportlétesítménynél 83430 köbméter földet mozgattunk meg annak érdekében, hogy a Sokorói-dombság környezeti lehetőségeit a lehető legjobban ki tudjuk használni a lövész sportág érdekében. Összesen 2848 négyzetméter előregyártott betonszerkezetet építettünk be, mellyel a kilövési lehetőséget meggátoltuk, valamint a lövészek számára megfelelő gyakorlási lehetőséget biztosítottunk. Mindezen betonszerkezetek közé 1250 köbméter betont öntöttünk be és nem kevesebb, mint 63500 kg vasat építettünk.

 

A konténerből készült közösségi tereink nemcsak a használati díj befizetési helyeként fognak szolgálni, hanem reményeink szerint egy olyan helyet tudunk kialakítani, ahol az érdeklődő lövészek megvitathatják a verseny-illetve az itt töltött idő során szerzett tapasztalatokat. A két 50 méteres futóvad lőpálya is sok ember számára fog élményt nyújtani.

5

A futóvad lövő pálya mellett kialakításra került még 12 darab golyós pálya, mely 160 méteres hosszával a vadászok számára különleges élményt fog nyújtani. A golyós pálya mellett jobbra található 10 darab szituációs lövészetre is alkalmas pisztolypálya, melynek kihasználtságát a fegyveres testületek kötelező gyakorlati helyeként is szeretnénk alkalmazni.

4

Büszkén említhetem, hogy az olimpiai számokban gyakorolni szándékozók részére is létesítettünk két darab skeet és trap pályát, ahol gyakorolhatnak majd versenyeikre.

6

Szeretném megköszönni a Kisalföldi Erdőgazdaság Zrt. és önmagam nevében ezt a rengeteg fáradságos munkát mind a résztvevő vállalkozóknak, mind pedig kedves dolgozóinknak, akik erőn felül teljesítettek. Reményeim szerint a nem távoli jövőben többször fogunk itt találkozni és egymás kezét megrázni a jó-és rossz teljesítményért és lőkészségünket, tehetségünket, koncentráló képességünket együtt fogjuk továbbfejleszteni.”

13

Bitay Márton Örs államtitkár is köszöntötte az egybegyűlteket :

lőtér-3

 

“Nagy öröm számomra, hogy eljöhettem ma ide, Önökhöz. Mind az a szépség, amit ma itt láthatnak, annak a gyökerei valahol a bencések természetszeretetében, vállalkozókedvében gyökeredzik. Ez az a gyönyörű természeti adottság, amit az állami erdőgazdaságoknak és ezen belül a Kisalföldi Erdőgazdaságnak napjainkban kezelnie kell.

 

 

Nagyon tudatos és kitartó munkával végzi el a közjóléti funkciók fejlesztését. Ennek a lőtérnek is lesz egy komoly közjóléti funkciója, nevezetesen az, hogy sportolóinknak, a lövészet kedvelőinek és a hivatásos állományoknak lehetőséget biztosít arra, hogy itt tudjanak gyakorolni.

12

A magyar lövészsport hírneve méltán világhírű. Ki tudja, hogy hány európai vagy olimpiai bajnok kezdi meg ezen a lőtéren a gyakorlását, melynek a tudatos, átgondolt és technikai szempontból modern kiépítettsége vonzerőt fog jelenteni mindazok számára, akik a lövészportot kedvelik és ebben a sportágban szeretnék kipróbálni magukat.”

 

Filmünket hamarosan láthatják Nézőink a HAZAI VADÁSZ TV Magazinban, az ECHO TV csatornán!

 

www.fhmag.hu

www.facebook.com/fhmag

http://www.idokep.hu/erdomezo 

https://www.idokep.hu/horgasz

www.facebook.com/echotelevizio

http://echotv.hu/hazai-vadasz