Nyomkereső Vadásztábor Gemencen – 2015.június 28- július 4.

A Gemenc Zrt. immár negyedik alkalommal rendezte meg Nyomkereső Vadásztáborát a vadászat iránt érdeklődő gyermekek részére

 

Csontos Péter, a Gemenc Zrt. Erdészeti Erdei Iskola turisztikai és marketing osztályvezetője elmondta, hogy a korábbi évekhez hasonlóan, az idén is rengeteg programmal készültek. A gyerekek gazdag élményekkel, a természetről és a vadászatról szerzett tapasztalataikkal és pozitív véleménnyel tértek haza a táborból.

t-6

„A nyomkövető vadásztáborunk Gemencen már a negyedik lesz. Azért ezt a helyszínt választottuk, mert itt található az erdei iskola, és itt vannak azok az adottságok, ahol meg tudunk rendezni egy ilyen tábort. Az elmúlt évekről már sok tapasztalatokat szereztünk és jó úton haladhatunk, mert sok visszatérő vendégünk van. A harmadik évben már kezdő és haladó szintű tábort is meghirdettünk az érdeklődők részére. A haladóba azok a gyerekek jönnek, akik már részt vettek a korábbi táborainkon. A kezdő táborban a fiatalabbak vannak, ahol 8 éves a legfiatalabb, 13 éves pedig a legidősebb résztvevőnk. Jellemző az, hogy a kisebb testvérek is csatlakoznak az évek múltán a nagyobb testvérhez.

t-4

 Az ország minden tájáról jönnek gyerekek, sőt, már külföldről is, idén például Svájcból és Svédországból is vannak csatlakoztak hozzánk. A tábor résztvevői olyan gyerekek, akiknek valamelyik szülő, nagyszülő révén van kapcsolata a vadászattal, és vannak alapismereteik.

 

t-1 t-2 t-3 t-5

 

A gemenci tábornak az az egyik erőssége, hogy a gyerekek első kézből szerzett információkat gyűjthetnek be a természetről. Erdészekkel, vadászokkal találkozhatnak, tehát sokféle szempontból ismertetjük meg velük az erdőt, a vadat, természetjárást. Táborvezetőnk, Gyöngyös István nyugalmazott fővadász a terület minden szegletét, minden fáját ismeri.

t-9

Évek óta tapasztaljuk, hogy a gyerekek nagyon érdeklődőek és egyre felkészültebbek a különböző foglalkozásokon (nyomolvasás, trófeabemutató). Jó kérdéseket tesznek el, ezáltal könnyű megtartani a foglalkozást – ettől lesz jó a tábor!

t-8

Éjszakai túrát is szervezünk a Lassiban található erdészházunkban: a gyerekek az erdő éjszakai életét is megtapasztalhatják, amikor leginkább csak a hangokra és a zseblámpák fényére lehet hagyatkozni. Szervezünk még kenutúrát is, az utolsó nap pedig a szülőkkel együtt telik, amikor is a gyerekek, mint képzett tárlatvezetők bemutatják szüleiknek a kiállításokat és végigvezetik őket a táboron.

t-7

A gemenci vadásztábor tulajdonképpen kalandtábor, ahol az összes  program úgy van felépítve, hogy a gyerekek mindenféle módon megtapasztalják, hogy itt, Gemencen mi mindennel lehet találkozni és az időnket jól eltölteni.”

 

Filmünket hamarosan láthatják Nézőink a HAZAI VADÁSZ TV Magazinban, az ECHO TV csatornán!

 

www.fhmag.hu

www.facebook.com/fhmag

http://www.idokep.hu/erdomezo 

https://www.idokep.hu/horgasz

www.facebook.com/echotelevizio

http://echotv.hu/hazai-vadasz