Fegyvertörténeti kiállítás nyílt Csongrádon – 2015.06.30

A kézi lőfegyverek történetét bemutató kiállítás nyílt a csongrádi Diana Vadász-Felnőttképző Alapítványi Szakképző Iskola és Kollégiumban

 

A megnyitón Bitay Márton állami földekért felelős államtitkár fontos kormányzati célnak nevezte a kulturális értékek bemutatását a helyi közösségek számára, amelyet a helyi vadászmúzeumokhoz hasonlóan ez a gyűjtemény is szolgál.

kép-1

Az államtitkár beszédében kiemelte, hogy az iskola nemcsak a hazai fegyvergyártásban és a fegyverművesség oktatásában jár élen, hanem kiemelkedő szerepet tölt be a felnőttek erdészeti és vadgazdálkodási szakirányú képzésében is (erdészeti és vadgazdálkodási technikus, fegyverműszerész, vadászpuskaműves, vadászati preparátor).

kép-2

Itt az elméleti oktatás mellett – a kiváló szakembereknek és a korszerű technikai gépeknek köszönhetően – a gyakorlati oktatás is magas színvonalon zajlik. Ezekre a központokra a tárca fontos tudásbázisként tekint, ezért a minisztérium stratégiai partnerségi megállapodást kötött az intézménnyel – jelentette be Bitay Márton.

kép-3

A megnyitót a Különleges Díszelgő Kötelék műsora színesítette, amely a közönség körében nagy tetszést aratott!

kép-5

Műsoruk egy része megtekinthető ITT: https://www.youtube.com/watch?v=sJJ_K5Wryxc

Az iskola a Honvédelmi Minisztérium Hadtörténeti Intézet és Múzeum támogatásával hozta létre a kiállítást, amely az 1700-as évek elejétől mutatja be a kézi lőfegyverek alakulását. Célja az ott tanulók gyakorlati képzésének segítése, illetve ismeretek nyújtása a környékbeli iskolák diákjai és a történelmi fegyverek iránt érdeklődők számára.

kép-4

 

Filmünket hamarosan láthatják Nézőink a HAZAI VADÁSZ TV Magazinban, az ECHO TV csatornán!

 

www.fhmag.hu

www.facebook.com/fhmag

http://www.idokep.hu/erdomezo 

https://www.idokep.hu/horgasz

www.facebook.com/echotelevizio

http://echotv.hu/hazai-vadasz

 

(forrás: FM Sajtóiroda, képek: HAZAI VADÁSZ)