Az ország legjobb erdészei Kaposváron mérik össze tudásukat és rátermettségüket – 2015. június 24

Az ország legjobb erdészei Kaposváron mérik össze tudásukat és rátermettségüket – 2015. június 24

Fegyverdördüléssel indult a verseny

e-8

A somogyi megyeszékhely ad otthont az „Év Erdésze” verseny idei döntőjének. A próba során az ország valamennyi vidékéről − idén először Székelyföldről is − érkezett erdész versenyzők, összesen 24-en kelnek birokra az Országos Erdészeti Egyesület vándorserlegéért.

er-1

A versenyzők elméleti és gyakorlati versenyszámokban is megmérettetnek. Az ország egyes régióiban rendezett elődöntők során a mintegy kétezer fős szakgárdából a legjobb 21 fő delegálta magát az országos döntőre, ezt a létszámot egészíti ki 3 fő Székelyföldről.

e-6

A verseny az erdészek legrangosabb eseményének, a Vándorgyűlésnek előrendezvénye. A legzajosabbnak számító lövészettől a fák megmérésén át jogszabályismeretig összesen 14 versenyszámban kell bizonyítani, és nem csak a pontos megoldás, de a felhasznált idő is számít.

e-1

2015. június 24-én, szerdán délután az ünnepélyes megnyitó után a lövészet versenyszámai zajlanak, amit június 25-én az elméleti és a terepi feladatok követnek. A versenyeredmények kihirdetésére és a díjak átadására az Országos Erdészeti Egyesület és a SEFAG Zrt. közös rendezésével megvalósuló 146. Vándorgyűlésen kerül sor, mely június 26-án veszi kezdetét, szintén Kaposváron.

e-3

A Vándorgyűlés a 150 éves múltra visszatekintő Országos Erdészeti Egyesület legrangosabb eseményének számít. Az idei évben rekord létszámú jelentkezővel indul a Kárpát-medencei erdészek találkozója, a több mint 700 résztvevő pénteken szakmai programokon, szombaton az Egyesület ünnepi közgyűlésén vesz részt.

e-2

A verseny szorosan csatlakozik a Kárpát-medence legrangosabb erdészeti találkozójához, az Országos Erdészeti Egyesület Vándorgyűléséhez, amelyet idén 146. alkalommal rendeznek meg. A Vándorgyűlés házigazdája a SEFAG Zrt.  A kétnapos Vándorgyűlés sajtónyilvános megnyitója 2015. június 26-án, pénteken 13:00 órakor kezdődik a Kaposvári Egyetemen. A Vándorgyűlés részletes programja a www.vandorgyules.hu oldalon olvasható.
(szöveg: Országos Erdészeti Egyesület és a SEFAG Erdészeti és Faipari Zrt. közlemény, képek: HAZAI VADÁSZ)

er-2

Filmünket hamarosan láthatják Nézőink a HAZAI VADÁSZ TV Magazinban, az ECHO TV csatornán!

 

www.fhmag.hu

www.facebook.com/fhmag

http://www.idokep.hu/erdomezo 

https://www.idokep.hu/horgasz

www.facebook.com/echotelevizio

http://echotv.hu/hazai-vadasz