Ajánló – HAZAI VADÁSZ TV Magazin – 2015. április12-i adás

Erdészeti Erdei Iskola avatás Pusztavámon / Pedagógus Nyílt Nap Kaszón / Erdészeti Erdei Iskolák minősítő oklevelének átadása a Budakeszi Vadasparkban / Megemlékezés Kápolnapusztán – 70 éve történt! /Alkotótábor a Sárosfői Vadászházban / NIMRÓD Percek: 1 éves a Széchenyi Zsigmond Vadászati Múzeum

 

erdei iskolaErdészeti Erdei Iskola avatás Pusztavámon

A Vértesi Erdő Zrt. ünnepélyes keretek között 2015. március 20-án adta át Pusztavámon a Vajda János Erdészeti Erdei iskoláját. A korábbi fűrésztelep területén egy új, 30 fő befogadására kész épületet emeltek, amelyben hálótermek, tanári szoba, és betegszoba lett kialakítva. A Vértesi Erdő Zrt. közjóléti tevékenységében kiemelt fontosságot kap a gyermekek környezettudatos nevelése, és ennek elméleti, gyakorlati megértetésében az átadott Erdészeti Erdei Iskola újabb lehetőségeket biztosít.

 

Pedagógus Nyílt Nap Kaszón

KaszóAz Erdők Nemzetközi Napja alkalmából, március 21-én a KASZÓ Zrt. Vadász Göri Erdei Iskolája Pedagógus Nyílt Napot hirdetett. – ” Kiemelt feladatunknak tekintjük a közjóléti tevékenységet. Közelebb hozni a gyerekek számára a természetet, megismertetni őket az erdészek, vadászok munkájával, és a környezetvédelem elsődleges szerepével.” – Szabó Edit gazdasági vezérigazgató-helyettes, KASZÓ Zrt. – “Nagyon jó, hogy megrendezték a Nyílt Napot, mert így személyesen megtapasztalhattuk az itteni Erdei Iskola által nyújtott program lehetőségeket!” –  Szabó Erzsébet igazgató, Hevesi Sándor Általános Iskola, Nagykanizsa.

 

Erdészeti Erdei Iskolák minősítő oklevelének átadása a Budakeszi Vadasparkban

VadasparkAz Erdők Nemzetközi Napján, március 21-én vették át minősítő okleveleiket az Erdészeti Erdei Iskolák a Budakeszi Vadasparkban. – “Ha azt akarjuk, hogy nagy mértékben tudjunk változást elérni a környezettudatos gondolkodás témájában, és eredményeket érjünk el, akkor korán, és hosszú távra tervezve kell elkezdenünk a munkát. Erre kitűnő lehetőség az erdei iskola intézménye, hiszen alapvető feladat a gyermekek környezeti nevelése. Ennek már most is vannak hatásai, hiszen látszik a komoly érdeklődés a mai rendezvényen. Jól működő erdei iskoláink vannak!” – Ugron Ákos Gábor, állami földekért felelős helyettes-államtitkár.

 

Megemlékezés Kápolnapusztán – 70 éve történt!

Kápolnapuszta-2A Vértesi Erdő Zrt. szervezésében 2015. március 22-én a kápolnapusztai temetőben emlékeztek az 1945. március 16-i tragikus eseményre. Akkor a 2. Ukrán front felderítő zászlóalja elfoglalta Kápolnapusztát, ahol a visszaemlékezők szerint minden férfit agyonlőttek. – “Kisgyerek voltam, talán 6-7 éves, amikor ezt a temetőt megmutatta nekem idősebb Mézner István. Édesapámmal voltunk itt, és Pista bácsi mutatta meg a rokonok sírjait, a régi falu pincéit, és azt ami akkor még a házakból megmaradt. Ő mondta el a családja tragédiáját, és ennek a közösségnek a tragédiáját.” – Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes.

 

Alkotótábor a Sárosfői Vadászházban

festőtáborA Bakonyerdő Zrt. a Sárosfői Vadászházban 2015. február 15-20 között ismét megszervezte a festőtábort. Ez az alkotótábor mindig kitűnő lehetőség volt arra, hogy a természet, az erdei élet megannyi pillanatát vászonra álmodják a művészek.  -” Mi is várjuk ezt a tavaszi napot, hogy eljöhessünk, …hatan, heten szoktunk itt dolgozni. Ösztönöz miket, hogy mindnyájan természet szerető, kedvelő emberek vagyunk, többen vadászunk is. Így mindig adódnak olyan pillanatok, amelyek később vászonra kerülnek.” – Mráz János festőművész, vadász.

 

NIMRÓD Percek: 1 éves a Széchenyi Zsigmond Vadászati Múzeum

1vm2015. március 29-én 1 éves fennállását ünnepelte a Széchenyi Zsigmond Vadászati Múzeum.  A rendezvényre tartalmas szakmai előadásokkal, és színes, családi programokkal várták az érdeklődőket. Délelőtt a díszteremben az erdő-, és a vadgazdálkodás időszerű kérdéseivel, az erdőket fenyegető veszélyekről és az aranysakál térhódításával foglakozó prezentációk kötötték le a közönség figyelmét.

kép-2

A Múzeum kertjében pedig élőkamerás kotorékvadászati bemutató, solymászat, vadászíjászat, magyaragár bemutató várta a látogatókat. Délután Koncz Gábor színművész közönségtalálkozója és a Kamara Vadászkürt Együttes koncertje tette emlékezetessé az évfordulót. Ebből az alkalomból megkértük Szabó Zsolt államtitkárt, a Vadászati Múzeum projektjének szellemi atyját, hogy összegezze az eltelt időszak eredményeit, és elemezze az intézménnyel kapcsolatos jövőbeli terveket.

 

Filmünket 2015. április 12-én, vasárnap 11 órakor láthatják Nézőink a HAZAI VADÁSZ TV Magazinban, az ECHO TV csatornán!

 

www.fhmag.hu

www.facebook.com/fhmag

http://www.idokep.hu/erdomezo 

https://www.idokep.hu/horgasz

www.facebook.com/echotelevizio

http://echotv.hu/hazai-vadasz

v-2

https://www.facebook.com/PROGRAMOKHATVAN            

http://tavaszifesztival.hatvan.hu/