Ajánló – HAZAI VADÁSZ TV Magazin – 2015. március 29-i adás

Március 15-i Ünnepi Megemlékezés a Nyíri-erdőben / NIMRÓD Percek: A biztonságos fegyverhasználatról Szollár András APSI lőoktatóval – I. rész / Az utánkeresés szépségeiről, nehézségeiről Nyúl Andrással / 26. KASZÓ KUPA –  Országos Véreb Fővizsga

 

Március 15-i Ünnepi Megemlékezés a Nyíri-erdőben

1-nyíri-erdőA KEFAG Zrt. és a Szabadságharc 1848-1849 Alapítvány hagyományosan a Kecskemét mellett elterülő Nyíri-erdőben rendezte meg a március 15-i Ünnepi megemlékezést. A tavalyi rendezvényhez képest sokkal jobb, csodálatos, napfényes, kora tavaszi idő fogadta a rendezvényre látogató több ezer érdeklődőt. Az ünnepi beszédek, versek, énekek után a Bács Megyei Huszár Bandérium és Tüzérüteg, és a Kiskun Huszár és Honvéd Hagyományőr Egyesület puskaropogástól és ágyúdörgéstől hangos, látványos gyalogos, és lovas csatajelenete következett. Majd a Kecskemét Táncegyüttes néptáncosainak műsora ragadtatta tapsra a lelkes közönséget.

 

NIMRÓD Percek: A biztonságos fegyverhasználatról Szollár András APSI lőoktatóval – I. rész

2.2-Szollár AndrásA NIMRÓD Vadászújság 2015 első hónapjaiban megjelent számaiban rendkívül érdekes cikkeket olvashattunk a biztonságos fegyverhasználatról, Szollár András ASPI lőoktató tollából. – “A NIMRÓD Vadászújságban megjelent cikkeimben több téma is fellelhető. Az egyik a mesterség, hogy hogyan kell valamit jól művelni: Hogyan kell jól lőni! Ez az egyik része. De ez csak a kiegészítő része, mert ennél jóval fontosabb a biztonság része! Hiszen a biztonsághoz kapcsolódik a jó mesterség, a jó fegyverkezelés fontossága. Azoknak a mozdulatoknak a fontossága, amelyekben visszatükröződik az ember hozzáértése, és amelyekkel, másokkal is kommunikálunk. A mozdulatokban biztonságot sugárzunk, és azt közvetítjük a társak felé, hogy mi biztonságosan kezeljük a fegyverünket, mellettünk nyugodtan szórakozhat, nem kell attól aggódnia, hogy veszélyes lövést fogunk leadni!” – Szollár András, APSI lőoktató.

 

Az utánkeresés szépségeiről, nehézségeiről Nyúl Andrással

3-Nyúl AndrásA 2014 évi barcogás végén kerestük fel Nyúl Andrást, a Lengyelországban megrendezett 2009 évi Nemzetközi Véreb Fővizsga győztesét, hogy az utánkeresés szépségeiről, nehézségeiről faggassuk. – “Bármennyire is fejlődnek a céltávcsövek, a fegyverek, a lőszerek, óhatatlanul előfordulnak pontatlan találatok, amikor a vadásznak nem sikerül olyan lövést leadnia, amelynek következtében a vad helyben maradna. Ilyenkor a jól bevált négylábúaké a szerep, a kutyáké, a vérebeké, akiknek a segítségével mindent megteszünk azért, hogy a sebzett vadat terítékre hozzuk.” – Nyúl András, vadgazdálkodás ágazatvezető, Barcsi Erdészet, SEFAG Zrt.

 

26. KASZÓ KUPA –  Országos Véreb Fővizsga

4-kaszóEltelt egy év, és 2015. február 28 – március 1 között a vérebvezetők újra megjelentek Kaszón, ahol már 26. alkalommal rendezték meg a KASZÓ KUPA – Országos Véreb Fővizsgát, a Magyar Véreb Egylet idei legrangosabb versenyét.  A rendezvényt komoly szakmai érdeklődés kísérte, így az egyes munkák kidolgozása során nem volt ritka a 30-40 fős korona sem. A Kaszó körül elterülő erdőkben megszokott mocsaras, vizes terep egyáltalán nem könnyítette meg a kutyák dolgát, ezért a sikeres kidolgozások szakmai értékét ez a körülmény jelentős mértékben növelte. –  “1990 óta járunk ide Kaszóba, és ez az esemény a főrendezvénye a Magyar Véreb Egyletnek. Szívesen látnak itt bennünket, a vadászterület is jó, és az itteni kollégák is tapasztalt segítőink. Az idei véreb versenyen hat kutyát tudtunk elbírálni, összesen 11 munka kiértékelése alapján. Szép eredmények születtek!” – Dr. Buzgó József elnök, Magyar Véreb Egylet.

 

Filmünket 2015. március 29-én, vasárnap 11 órakor láthatják Nézőink a HAZAI VADÁSZ TV Magazinban, az ECHO TV csatornán!

 

http://echotv.hu/hazai-vadasz

www.fhmag.hu

http://www.idokep.hu/erdomezo 

www.facebook.com/echotelevizio

www.facebook.com/fhmag