Ajánló – HAZAI VADÁSZ TV Magazin – 2015. március 1-i adás

Dámszarvas vadászat a Dél-Kiskunsági Erdészetben / Vadászkedvezmény a TOYOTA-nál / Újra lesz kilátó a Bence-hegyen! / Télbúcsúztató a Zöld Tanodában / Télűzés a Bagolyvár Vadasparkban / Vadászképzés a Hubertus Vadásziskolában – II.rész / HUNTTROPHY.com – HAZAI VADÁSZ Kvíz

 

dám-1Dámszarvas vadászat a Dél-Kiskunsági Erdészetben

A KEFAG Zrt. Dél-Kiskunsági Erdészete kiváló vadállománnyal rendelkezik. Fő vadfaja a dám, de emellett nagyon jó gím és az őz állománya is, továbbá jelentős számú vaddisznó is található a területen. Élőhely szempontból közepes adottságú, a Duna-Tisza-közi homokhátság és az Észak-Bácskai löszhát határán terül el. A terület nagyvadas jellegű, mert több, mint 60 % az erdősültsége. A vadászterületen mind a belföldi, mind a külföldi vadászok megtalálják a számításukat. Jelentős számban német, és osztrák vadászok látogatnak el a vadászterületére.

 

t-1

 Vadászkedvezmény a TOYOTA-nál

2014-ben az Országos Magyar Vadászkamara és a Toyota Motor Hungary között stratégiai együttműködés született. Ennek eredményeképpen minden vadászkamarai tag egyedi kedvezményre jogosult a Magyarországon már 4. éve piacvezető pick-up, a Toyota Hilux, valamint a RAV4 és Land Cruiser modellek vásárlása esetén. A FEHOVA-n kiállított4x4 modellek körül is nagy volt a sürgés-forgás, ami bizonyította a márka népszerűségét. A kiállítók is igyekeztek a vásárlátogatók kedvében járni, és egyedi “terepdizájn” bevetésével fokozták az érdeklődést. A tavaly megkezdett együttműködés eredményeiről, és az ez évi tervekről kérdeztük Pechtol Jánost, az OMVK főtitkárát, és Horányi Istvánt, a TOYOTA MOTOR HUNGARY Kft flotta értékesítés projekt menedzserét.

 

 

ki-1Újra lesz kilátó a Bence-hegyen!

A Velencei-tó fölé magasodó Bence-hegyen réges-régen állt egy kilátó, amely igen népszerű volt a maga korában. Az idő vasfoga azonban olyan szinten kikezdte, hogy évekig tilos volt még csak megközelíteni is, nemhogy felmenni rá.  Az új kilátóra tehát minden Velence-tavi természetszerető, és lokálpatrióta lakos nagyon vár. Ezért nyílt pályázatot hirdetett a VADEX Zrt., hogy a legszebb, és legeredetibb kerüljön a Bence-hegyre, ahonnan gyönyörű körpanoráma nyílik a tóra, és a környező településekre.

 

Télbúcsúztató a Zöld Tanodában

v-1A Zöld Tanoda már átadásának évében népszerű lett nemcsak a várpalotaiak, hanem az oktatási intézmények körében is. Sőt a város külföldi testvérvárosaiból is komoly érdeklődést tanúsítanak iránta. Az ott folyó munkának az a célja, hogy a szervezett programokkal megpróbálják a gyerekeket közelebb hozni a természethez. Nem kis kihívás ez, hiszen az intézmény a város közepén található, messze a legközelebbi erdőtől, zöld területtől. A Zöld Tanoda február közepén télbúcsúztató kézműves foglalkozásra, és táncházába várta a kicsiket, és nagyokat.

 

bv-1Télűzés a Bagolyvár Vadasparkban

A meghirdetett februári napon csodás napsütéses, igazi tavaszi idő várta a szolnoki családokat a város tőszomszédságában fekvő Bagolyvár Vadasparkban. ERDŐ Ernő Bácsi és lelkes csapata számtalan programmal készült, hogy emlékezetessé tegye a télűzést a látogatók számára.

A Vadasparkban olyan körülményeket próbálnak a szervezők biztosítani, hogy aki látogatóként érkezik ide, közeli kapcsolatba kerüljön az itt élő állatokkal.

 

vi-1

Vadászképzés a Hubertus Vadásziskolában – II.rész

A Hubertus Vadásziskola a vadászok oktatása, képzése területén több évtizedes tapasztalattal és gyakorlattal rendelkezik. Nemcsak az elméleti felkészítést, hanem az empirikus képzést  is nagyon fontosnak tartják, ezért a hallgatóik a tanfolyam időszaka alatt vadgazdálkodási, vadászati gyakorlaton is részt vesznek. Fontos, hogy megismerjék: a vadászfegyver veszélyes eszköz, és a vadászat gyakorlata csak hosszú évek tapasztalata után lesz a sajátjuk igazán. El kell sajátítaniuk azokat a szabályokat, amelyekkel egy vadászati közösség elfogadott, később megbecsült tagjai lehetnek.

 

HUNTTROPHY.com – HAZAI VADÁSZ Kvíz

Március havi kvíz kérdésünk: Hogyan  folytatódik ez a kis vadász vers?

ht-2“Rossz előjel, ha a kutyád ugatja a holdat,
Ellenben szerencsét hoz, ha megnézel egy …………..”

1.      kerek sajtot

2.     színes kakastollat

3.      holtat

A nyeremény:

Ebben a hónapban, a Blaser Magyarország Kft. által felajánlott, Blaser R8 baseball sapka kerül kisorsolásra a Hazai Vadász kvíz kérdésben helyesen válaszoló felhasználóink között!

 

Filmünket 2015. március 1-én, vasárnap 11 órakor láthatják Nézőink a HAZAI VADÁSZ TV Magazinban, az ECHO TV csatornán!

 

http://echotv.hu/hazai-vadasz

www.fhmag.hu

http://www.idokep.hu/erdomezo 

www.facebook.com/echotelevizio

www.facebook.com/fhmag