CACT. Nehezített Vércsapa Verseny – Lovasberény: Fehér-tanyai vadászház – 2015 02. 21.

“Az Országos Magyar Vadászkamara Fejér megyei Területi Szervezete második alkalommal rendezte meg a Nehezített Vércsapa Versenyt. Úgy érzem, hogy ezzel egy újabb érték teremtődött a megyében, és újabb jelet hagyunk magunk mögött a jövő számára, amivel gazdagítottuk a közösséget. A Budapesti Erdőgazdaság Zrt. azzal, hogy helyt adott a rendezvénynek, komoly szerepet vállalt, segítette, hogy létrejöjjön. A mai verseny, mind hangulatában, mind helyszínében nagyon jól sikerült.” – Pechtol Lajos titkár, OMVK Fejér megyei Területi Szervezete.

v-1

“Az idei évben szerettük volna emelni a rendezvény szakmai színvonalát, és ezért bevontuk a Magyar Véreb Egyletet társrendezőnek. Nagyobb is lett az érdeklődés, aminek nagyon örülünk. Úgy érzem, hogy egy sikeres versenyen vagyunk túl. A mesterségesen fektetett csapa, csapa cipővel készült szarvaslábbal, minimum 20-22 órával a mai indulások, kidolgozások előtt. A versenyen nem ennek a munkának a professzorai, a vérebek képviseltették magukat, hanem a vizslák, illetve két labrador, és egy osztrák kopó. Ez utóbbi közel 14 perc alatt dolgozta ki a csapát, és ezzel a teljesítménnyel lett első.” – Bíró Tamás, a Kynológiai Bizottság elnöke, OMVK Fejér megyei Területi Szervezete.

 

v-2v-3

 

v-14v-15

“Tavaly érkezett először egy felkérés, hogy szeretnék egy ilyen rendezvényben a segítségünket kérni. Akkor kapcsolódott be a Lovasberényi Erdészet Fehér Tanya Vadászháza, és a körülötte fekvő vadászterület. Az idén pedig már hagyományosan itt került megrendezésre a verseny, amely a tavalyihoz hasonlóan jó időjárási körülmények között, magas szakmai szinten zajlott le.” – Domján György igazgató, Lovasberényi Erdészet, Budapesti Erdőgazdaság Zrt.

 

v-22v-4

 

 

 

 

 

 

 

v-23v-5

 

 

 

 

 

 

 

“Már második alkalommal került megrendezésre a Budapesti Erdőgazdaság Zrt. Lovasberényi Erdészetében a Fejér megyei Nehezített Vércsapa Verseny. Nyolc kutya jelent meg ezen a vetélkedőn. Mindenkinek egyformán 900 métert kellett kidolgozni. A kutyák igen sok fajtát képviseltek, a labradortól, és a vizslától kezdve, az osztrák kopóig. Viszonylag komoly érdeklődés mellett zajlott le a verseny, ennek nagyon örültünk. Ha jövőre is hívnak minket, akkor a Véreb Egylet szívesen fog segíteni a lebonyolításban.” – Dr. Buzgó József elnök, Magyar Véreb Egylet.

v-26 

Filmünket hamarosan láthatják Nézőink a HAZAI VADÁSZ TV Magazinban, az ECHO TV csatornán!

 

http://echotv.hu/hazai-vadasz

www.fhmag.hu

http://www.idokep.hu/erdomezo 

www.facebook.com/echotelevizio

www.facebook.com/fhmag