HORGÁSZIGAZOLVÁNY! : Tudnivalók az előző évi fogási naplókról – Érdemes időben kiváltani az új engedélyt!

Társaságunk az első pillanattól kezdve támogatta a kezdeményezést, hogy az új halgazdálkodási törvény lehetővé tegye a horgászengedélyek 13 hónapos érvényességét. Fontosnak éreztük ezt azért, hogy a horgászok az új horgászengedélyeiket zökkenőmentesen és a várakozást elkerülve, kényelmesen válthassák meg.

eng

Szeretnénk felhívni a figyelmet arra, hogy a tavalyi állami jegyek, fogási naplók és területi jegyeink már csak két hétig érvényesek. A bizományosoknál már rendelkezésre állnak a 2015. évi állami jegyek és fogási naplók, valamint a Tisza-tóra érvényes területi jegyek összes típusa. Továbbra is ajánljuk horgászainknak a két részletben megvásárolható éves területi jegyeket.

Fontos tudnivalók az előző évi fogási naplókkal kapcsolatban:

eng-3

A fogásokat összesítve:

– az új állami jegy kiváltásáig

– de legkésőbb a tárgyévet követő év február 28-ig kell leadni, ott ahol a korábbi állami jegyét váltotta a horgász, vagy ahol az újat váltani kívánja.

– Az időben és megfelelően összesített formában leadott fogási naplóról az átvevő igazolást ad. Igazolás kiadására csak abban az esetben nincs szükség, ha a horgász írásban nyilatkozik, hogy e szervezetnél kívánja állami horgászjegyének érvényességét meghosszabbítani.

Aki határidőn túl, vagy hibásan kitöltve adja le fogási naplóját, az új állami jegyet a mindenkori díj kétszereséért kaphatja meg.

Itt szeretnénk felhívni a figyelmet arra is, hogy az új fogási naplók mind formailag, mind tartalmilag változtak némiképp. Fontos, hogy az új naplóba a napi darabszám-korlátozással védett halfajok kifogott (azaz megtartani kívánt) egyedeit a horogtól való megszabadítást követően azonnal, a fogás időpontjának (óra, perc) feltüntetésével kell bejegyezni. Az erre vonatkozó leírás a fogási napló fogás összesítő oldalainak alján, apró betűvel írva található!

eng-2

(Szöveg és képek: http://www.sporthorgasz.eu/ )