Ajánló – Kerekesszékes vadászat Gyulajban – “Európát is túl fogja „lépni”, annyira jó és időszerű!”

Kerekesszékes vadászat Gyulajban – “Európát is túl fogja „lépni”, annyira jó és időszerű!”

 

ksz-9

 

“25 éve dolgozom vadászújságíróként. Évekig egy német vadász szakfolyóiratnál, most pedig szabadúszóként egy médiaszolgáltatónál, ahol szintén vadászattal, vadászfelszerelésekkel, és vadásztatással foglalkozom. Abban a szerencsében lehetett részem, hogy a szakmai vadászati időtartamom alatt ezen a területen, Gyulajban többször vadásszak, és sok vendéget elkísérjek vadászútjukon.

 

 

ksz-2Tapasztalataim szerint korábban, évekkel ezelőtt is történt már kezdeményezés a Gyulaj Zrt.-nél a mozgássérült vadásztársak fogadására. Több hasonló sorsú vadászvendégük volt, ezért szép kezdeményezésnek tartottam, hogy számukra Gyulajban megszervezték a lehetőségeikhez szabott vadászatot. Ez az ötlet 2014-ben, a dortmundi Vadászati Szövetségtől is megerősítésre került, mivel az ottani vadászati kiállításon több kerekesszékes vadásztól pozitív visszajelzést kaptak.

Szeretném támogatni, népszerűsíteni Németországban a Gyulaj Zrt.-nél folyó ability vadászati lehetőséget, ezért  személyesen látogattam el ide. Számomra a mostani az első ilyen vadászat, amelyre elhoztam magammal a vendégvadászomat, Hans Wagnert, aki évtizedek óta kerekesszékes.” – Dirk Waltmann vadászújságíró.

 

ksz-7

 

“Ez a két nap, amit Gyulajban tölthettem, nagyszerű élményt adott. A vadászház kitűnően felszerelt, a vadászati szervezők pedig olyan lehetőségeket alakítottak ki, olyan szuper előkészületeket, hogy azok a vadászok, akik elektromos kerekesszékben ülnek, teljesen átengedhetik magukat a vadászat szenvedélyének. Minden adott ahhoz, hogy itt Gyulajban az ember felejthetetlen napokat tölthessen el!”– Hans Wagner, kerekesszékes vadász.

 

 

ksz-1.1“A 120 éves jubileumát ünneplő nemzetközileg mértékadó német Wild und Hund vadászmagazin novemberi számában megjelent a Gyulaj Erdészeti és Vadászati Zrt. 2012-ben indított kerekesszékes és más mozgáskorlátozott vadásztársaink vadászatáról szóló igen pozitív hangvételű újságcikk a kitűnő újságíró Dirk Waltmann tollából. A cikkben szereplő vadászat az ez évi (2014 ) barcogásban történt, katartikus lelki élményt és meghatódást okozva az esemény minden résztvevőjének!” – Gőbölös Péter vezérigazgató, Gyulaj Zrt.

 

A Wild und Hund (November 2014 Passion trotz Handicap Autor: Dirk Waltmann) cikkel kapcsolatosan befutott jó néhány pozitív észrevétel közül kettő, egy magyar és egy osztrák:

 

ksz-5

“… Az ötletetekről már korábban értesültem, zseniális; Európát is túl fogja „lépni” annyira jó és időszerű. Mi elképzelni sem tudjuk, hogy mit érezhet egy kerekes-székben ülő vadász, amikor terítékre hoz egy vadat!…”

“…zu dieser innovativen Idee kann ich Euch nur gratulieren. Es trifft präzise in eine Marktlücke und macht vielen, vielen Jägern – mit Behinderungen – Freude und Lebenslust. Ich werde gerne auch diese Möglichkeit weiter verbreiten….”

 

“…ehhez az innovatív ötlethez csak gratulálni tudok Nektek. Ez a lehetőség reális igényt elégít ki, és sokat tesz a vadászatért. Mozgáskorlátozott vadászok – öröm és életvidámság. Szívesen terjesztem tovább én is ezt a lehetőséget…”

 

ksz-11„Természetesen minden hasonló helyzetben lévő sorstársamnak ajánlanám ezt a kitűnő vadászati lehetőséget. A kísérő vadászom Attila és az összes itt dolgozó mind nagyon támogatóak, segítőkészek voltak velem. Sokat fáradoztak a környezet kialakításán. A vadászházban igen könnyen tudtam mozogni. Még a szobámban lévő zuhanyzó is mozgáskorlátozottak számára volt kialakítva. Csak dicséretet tudok mondani róluk és köszönettel tartozom nekik!

A kedvükért még a magyar vadászköszöntést is megtanultam: „Üdv a vadásznak“! – Hans Wagner, kerekesszékes vadász.

 

Filmünket 2015. január 18-án, vasárnap 11 órakor láthatják Nézőink a HAZAI VADÁSZ TV Magazinban, az ECHO TV csatornán!

 

http://echotv.hu/hazai-vadasz

www.fhmag.hu

http://www.idokep.hu/erdomezo 

www.facebook.com/echotelevizio

www.facebook.com/fhmag